Sluiten

Garden Party: ontbijtdemo met Atelier Polline

Opening Rebel Garden

13 april 2024
Arentshof

Start de feestelijke openingsdag van Rebel Garden met food for thought. Laat je inspireren door eeuwenoude textielkleurtechnieken in een modern jasje door kunstenaarscollectief Atelier Polline.

Garden Party square 1

Laatste tickets

Tijdens een smakelijk Too good to go-ontbijt demonstreert Atelier Polline een duurzame manier om textiel te kleuren.

Atelier Polline is een collectief dat textiel kleurt met natuurlijke grondstoffen vertrekkend vanuit de lange textieltraditie uit de lage landen en de ambachtelijke know how, gecombineerd met moderne wetenschappelijke kennis. Hun kleurtechnieken zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, intergenerationele ervaring en een immense liefde voor textiel en kleur.

Emile Lupatini (1993°) is doctoraatsstudent aan de faculteit conservatie en restauratie aan de UAntwerpen en doet wetenschappelijk onderzoek naar natuurlijk kleuren in Vlaanderen.

Pascaline Van den Hooff (1996°) studeerde mode aan het KASK en Kunstgeschiedenis aan de UGent en combineert haar kennis en ervaring in Atelier Polline.

Het kunstenaarscollectief onderzoekt textielerfgoed en deelt hun kennis met het brede publiek. Laat je inspireren door Atelier Polline tijdens deze ontbijtdemonstratie.

Praktisch

  • Zaterdag 13 april, 10u00-11u30
  • Arentshof, Dijver 16
  • Tickets: €5

Tip: bij aankoop van een ticket voor deze demonstratie ontvang je een kortingscode van €5 voor het expoticket van Rebel Garden.

Koop tickets
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 177
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 173
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 96
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 94
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 41
Lars Duchateau Atelier Polline Promo Workshop 25

In het kader van Triënnale Brugge