Sluiten

Follow the Summerguide: Rebel Garden

6 juli 2024 tot 31 augustus 2024
Groeningemuseum, Gruuthusemuseum, Museum Sint-Janshospitaal

Ga deze zomer op pad met één van onze museumgidsen doorheen de nieuwe expo Rebel Garden. De hele zomervakantie lang kan je elk weekend aansluiten bij een begeleid bezoek langs de opstandige kunsttentoonstelling met één van onze experten. Onderweg maak je kennis met oude, moderne én hedendaagse kunst op 3 museumlocaties in het hart van de stad: Groeningemuseum, Gruuthusemuseum en het nieuwe Museum Sint-Janshospitaal.

MUS240416 39 FB

Rebel Garden is een urgente kunsttentoonstelling die uitnodigt om na te denken over de toekomst van onze planeet. De tentoonstelling is verspreid over 3 museumlocaties. We starten telkens in het Groeningemuseum. Van daaruit wandelen we naar het Gruuthusemuseum. We sluiten af op de zolder van het Museum Sint-Janshospitaal.

Wat je ontdekt in deze rondleiding

Een ode aan de natuur én een wake-upcall, verbeeld in prachtige werken, van Roger Raveel en Emile Claus tot hedendaags topwerk van Per Kristian Nygård en Christine Ödlund, en grote Belgische namen als Ben Sledsens en Guillaume Bijl. Actuele thema's als de gevolgen van de klimaatopwarming, de zesde massa-extinctie, klimaatactivisme, de symbiose van de mens met de natuur en de relatie tussen de kunstenaar en de tuin. Verwondering en ruimte voor gesprek.

Praktisch

  • Elke zaterdag en zondag in juli: 10u00-12u00

  • Elke zaterdag en zondag in augustus: 14u30-16u30

  • Start: Groeningemuseum (Dijver 12)
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: € 7 + expoticket

De plaatsen zijn beperkt per rondleiding. We raden je aan om je ticket online te boeken, zo ben je zeker van je plaats.

Koop tickets

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender