Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Culture Crossing: een gesprek over de blinde vlekken binnen onze kunstwereld

Facebook Livestream

21 januari 2022
Facebook

In het kader van de expo 'Line Boogaerts - é/change' gaan vier sprekers het gesprek aan over de blinde vlekken binnen onze kunstwereld. Volg het gesprek via Facebook Livestream op 21 januari.

Culture Crossing Musea Brugge evenement

"Heeft iedereen eigenaarschap over hun eigen verhalen en de manier waarop ze verteld worden? Worden verhalen voorzien van de juiste context?"

Tijdens Culture Crossing op 21 januari nemen vier sprekers het woord en discussiëren over de nog steeds hoofdzakelijk witte en cis-gedomineerde expomuren van onze culturele instellingen. Dit in dialoog met de expo 'Line Boogaerts - é/change' in het Arentshuis. Deze tentoonstelling is het resultaat van een dialoog tussen Line Boogaerts samen met twee Congolese kunstenaars Paul Malaba en Célestin Kabuya, met het werk van de Britse kunstenaar Frank Brangwyn uit de vaste collectie van Musea Brugge. Line Boogaerts brengt blinde vlekken uit de kunst en samenleving en verborgen verhalen aan het licht. Ze geeft kunstenaars die om de een of andere reden in de marge zijn beland een nieuw platform en belicht de beeldvorming van de 'ander' in de Westerse kunst.

In het kader van deze expo, gaan vier sprekers het gesprek aan over hoe onze culturele instellingen de verhalen van minderheden construeren en soms zelfs verkeerd weergeven. Ze delen hun ervaringen en kijk op dit onderwerp om gelijkenissen, verschillen, blinde vlekken en gevoeligheden bloot te leggen en bespreekbaar te maken.

Update: Spreker Denis Haidara a.k.a. Sako Glitch kan wegens onvoorziene omstandigheden toch niet deelnemen aan dit evenement.

Sprekers

  • Ornella Ngomba aka. Muabana schrijft als spoken-word artieste gedichten geïnspireerd door haar geloof en persoonlijke levenservaringen, waarbij ze telkens een licht laat schijnen op een aspect van haar identiteit. Ze zet haar publiek graag aan het denken over soms moeilijke onderwerpen, maar wil vooral haar boodschap van waarheid, kracht en onvoorwaardelijke liefde, ofwel agape, delen.
  • Denis Haidara a.k.a. Sako Glitch is hotelreceptionist en social media manager by day en producer by night. Hij heeft altijd een grote interesse getoond in de wereld van de kunst. Vooral in hoe verschillende culturen zowel onze artistieke uitingen als onze perceptie van kunst beïnvloeden.
  • Bella Kabeya werd geboren in Bujumbura, Burundi en groeide op in Brugge. Haar expertise ligt in Digital Marketing met een focus op social media. Daarnaast is ze te vinden als podcaster bij Club Magie of als vrijwilliger bij BUAR.
  • Maria Kleopatra (hij/zij/die) is model, dj en kunstenaar, voor wie queerness, andersgeaardheid en genderexploratie als rode draden door hun oeuvre en leven lopen.

Praktisch

Wanneer? 21 januari om 20.00u
Waar? Livestream via deze link
Prijs? Gratis

Vanwege de huidige Covid-maatregelen zal dit evenement te volgen zijn een livestream op Facebook.

Over Culture Crossing

Culture Crossing is een project in samenwerking met DO vzw, Chase Music en een reeks Brugse cultuurhuizen met het doel om de juiste mensen over de juiste thema's aan het woord te laten.

Op 21 januari gaat het nieuw seizoen van start. Vanaf dan organiseert DO vzw en Chase Music elke maand een talk rond relevante maatschappelijke vragen met betrekking tot creatives en de culturele wereld.

Volg de livestream hier Expo Line Boogaerts