Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Brugse stadsarcheologen over de opgravingen in 2021-2022

30 april 2023
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

Lezing op zondag 30 april 2023 om 10:30 uur door archeologen Frederik Roelens en Dieter Verwerft, georganiseerd door de Vrienden van Musea Brugge

Sized baac

2021-2022 was een boeiend jaar voor Brugse archeologen.

In 2021 was het Koning Albert I-park in Brugge een bouwwerf. Stad Brugge en Interparking realiseerden er samen met Citblaton een nieuwe ondergrondse parking.
Het park is normaal gezien een rustige, groene oase. Een plek waar je kuiert tussen het Concertgebouw en het station. Enkel tijdens de Meifoor wordt de kalmte doorbroken.

Dat was 700 jaar geleden totaal anders, het bruiste er van bedrijvigheid omwille van de middeleeuwse lakenindustrie. Tijdens archeologisch onderzoek door Raakvlak, de Intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst van Brugge en Ommeland, werd compleet nieuw archeologisch bewijs gevonden van deze industrie.

Verder wordt een overzicht van wat er de afgelopen jaren gepresteerd is in Brugge op het vlak van archeologie.

Verwacht je aan een boeiende lezing waarin niet alleen de grootschalige opgravingen zoals die van het O.-L.-Vrouwekerkhof zuid, het Beursplein of het stedelijk conservatorium komen aan bod, maar tevens ook stilgestaan wordt bij het gebruik van de nieuwste bodemscanners, hedendaagse publieksinitiatieven en prachtige vondsten.

Praktisch

  • Zondag 30 april 2023 om 10u30
  • Vriendenzaal - Dijver 12 - 8000 Brugge
  • Leden VSMB: gratis / Niet-leden: € 5,00
  • Zonder reservatie
Lees meer Meer over de Vrienden van Musea Brugge (VSMB)

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender