Sluiten

Bakwedstrijd: Wie wordt de Beste Brugse Bakker?

25 juni 2023
Volkskundemuseum

Maak jij de lekkerste taart van Brugge? Doe tijdens de derde MB OP ZONDAG mee met onze heerlijke taartenbak en wie weet word jij de Beste Brugse Bakker ter wereld. Schrijf je hier in voor de wedstrijd voor volwassenen of kinderen.

MB opzondag Volkse Verjaardag square

Op 25 juni vieren we de 50ste verjaardag van het Volkskundemuseum met een groot volksfeest in het museum en de tuin. En bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook taart. Maak jij de lekkerste taart van Brugge? Doe mee met onze bakwedstrijd en laat zien dat jij de Beste Brugse Bakker bent.

Heeft jouw taart een verhaal? Is het een familierecept, een traditionele taart, een feesttaart of een taart die iets vertelt over het museum en zijn collectie? Laat het ons zeker weten bij je inschrijving. Breng je zelfgebakken taart mee naar het Volkskundemuseum op 25 juni. Een professionele jury van cakekenners en taartentoppers, bestaande uit patissier Servaas Van Mullem en Geert Jonckheere (bakkerijschool Ter Groene Poorte), zal jouw creatie proeven en beoordelen. Kan jij hen van hun stoel blazen met jouw taart?

Kortom: bakkers, hou jullie klaar en… bakken maar!

Ben je meer een smuller dan een bakker? Na de wedstrijd verkopen we de taarten per stuk, samen met een heerlijk kopje koffie of thee. Proef en oordeel zelf welke taart de beste is. De opbrengst van de taartenbak gaat naar het lokale dierenasiel.

Praktisch

  • Zondag 25 juni, vanaf 12u00
  • Volkskundemuseum, Balstraat 43
  • Gratis + museumticket

Deelnemen als bakker? Schrijf je in via onderstaande knop om mee te doen met de wedstrijd voor volwassenen of voor kinderen (-14 jaar). Jouw deelnameticket geeft je ook toegang tot de prijsuitreiking. Jonge bakkertjes mogen een volwassen begeleider meenemen naar de prijsuitreiking.

Ik schrijf me in

Tijdschema 25 juni

12u00-13u00: Breng je zelfgebakken taart naar het Volkskundemuseum om deel te nemen aan de bakwedstrijd

13u00-14u00: De jury proeft en beoordeelt de taarten

14u00-15u00: Smullen! We verkopen de taarten per stuk in de tuin. De opbrengst van de taartenbak gaat naar het dierenasiel.

14u30: Prijsuitreiking

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender