Sluiten

An Evening with Koen Vanmechelen

Salon Arents

19 oktober 2022
Salon Arents

Musea Brugge en De Republiek presenteren: ‘An Evening with…’. Voor deze reeks in Salon Arents nodigen we verschillende gasten uit voor een gesprek op het scherp van de snee. De gasten gaan in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Op 19 oktober verwelkomden we kunstenaar Koen Vanmechelen in het 17de-eeuwse herenhuis, waar Salon Arents gevestigd is.

Visual An Evening With Koen Vanmechelen Square

De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) is een internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar. In zijn werk staat bioculturele diversiteit centraal. Hij is bij het publiek vooral bekend van zijn ‘Cosmopolitan Chicken Project’ (CCP) waarbij hij internationale kippenrassen kruist tot ‘kosmopolitische kippen’.

Koen Vanmechelen situeert zich als denker en kunstenaar aan de samenvloeiing van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Als eeuwige migrant trekt hij de wereld rond zoekend naar antwoorden op fundamentele vragen over de tijdloze maar hyperactuele thema’s als identiteit, diversiteit, globalisering en mensenrechten.

An Evening with...?

Tijdens de reeks 'An Evening with…' nodigen Musea Brugge en De Republiek één centrale gast uit in Salon Arents. In de intieme setting van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is, gaat de gast in dialoog met het publiek.

De thema’s van weleer worden ingeruild voor actuele visies, boeiende dialogen, prangende vragen die de bezoekers die avond aan hun centrale gast willen stellen. Op die manier bouwt Salon Arents aan een dynamische plaats in de stad, met lage drempels en de vinger aan de pols van wat leeft in de samenleving.

Praktisch

  • Woensdag 19 oktober, 20u-22u (deuren: 19u)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge

'An Evening with...' is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek

An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 10
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 9
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 8
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 7
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 6
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 5
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 4
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 3
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 2
An Evening with Koen van Mechelen c Femke den Hollander 1

Foto's: (c) Femke den Hollander