Sluiten
Registratieprojecten

Verrijk de kijk op Brugge

Ben jij een kenner van Brugge? Zou jij graag die kennis delen? Als je op deze twee vragen 'ja' hebt geantwoord, dan heb je misschien zin om mee te werken aan het project 'Verrijk de kijk op Brugge'.

20201222 Verrijk De Kijkop Brugge Afbeelding

In september 2021 startte ‘Verrijk de kijk op Brugge’. Binnen dit project werkten Musea Brugge, Stadsarchief Brugge en de Openbare Bibliotheek samen om duizenden oude, ongedocumenteerde afbeeldingen te beschrijven en online te zetten. We doen graag op jou een beroep om daarbij te helpen. Want, samen weten we meer dan alleen. Misschien zit jouw buurt, straat of huis er wel tussen!

Brugse stadsgezichten passeren de revue, net als portretten, postkaarten, vlaggen, interieurs of bidprentjes. Alle materiaal heeft een link met Brugge, met een Brugse kunstenaar of het wordt bewaard in Brugge. Er zijn twee projecten lopende, maar we zoomen hier graag in op het project van Musea Brugge waarvoor we nog vrijwilligers zoeken.

Project: 'Een blik op Brugse kunstenaars en verzamelaars.'

Binnen deze selectie kun je kennismaken met de kleurrijke 'mannekensbladen' of 'centsprenten' die de bekende Brugse verzamelaar Guillaume Michiels bijeen bracht. De collectie wordt aangevuld door schetsen en tekeningen van zijn hand, waaronder zijn vele gezichten op Brugse straatjes. Vergelijk ze eens met de tekeningen van Emile Rommelaere (1873-1961), een leraar van Michiels,die zich ook graag door Brugge liet inspireren. Laat je ten slotte verder verrassen door de veelzijdige collectie van de Brugse drukker en lithograaf Auguste Ancot (1846-1896). Zijn collectie komt opnieuw uitgebreid aan bod, met dit keer naast de prenten en het drukwerk ook aandacht voor de tekeningen die hij verzamelde.

Dit project is afgewerkt

Blijf op de hoogte