Sluiten
52474326156 da1f882543 k

Musea Brugge @ home

IIIF en Storiiies

De digitale verhalen op deze pagina kwamen tot stand dankzij Storiiies, ontworpen door Cogapp. De presentaties maken, net zoals onze eigen collectiepagina, gebruik van IIIF. Dat is een standaard die toelaat om beelden van de hoogste resolutie te delen en op een vlotte manier beschikbaar te maken voor iedereen. Het voorziet de beelden ook van informatie over de kunstwerken, zoals de kunstenaar en het jaartal van vervaardiging. IIIF zorgt voor een toegankelijke collectie waar jij ook zelf aan de slag mee kunt gaan.

Blader door de Storiiies door op de pijltje te klikken. Of zoom zelf in op het schilderij om de fijnste details te ontdekken.

'Het Laatste Oordeel' (1551) van Pieter Pourbus

Pieter Pourbus vond voor de vernieuwende compositie van 'Het Laatste Oordeel' inspiratie in het wereldberoemde fresco van Michelangelo in de Sixtijnse kapel in Rome. Aan het schilderij ging een grondige voorbereiding vooraf. Dat blijkt uit de ondertekening die op verschillende plaatsen op het paneel tevoorschijn komt. Maak kennis met dit boeiende werk aan de hand van digital storytelling. Zoom in op de handtekening van Pourbus of de verschillen tussen de ondertekening en het afgewerkte schilderij.

Binnenkort delen we meer Storiiies. Stay tuned.