Sluiten
Bezoek het Groeningemuseum Musea Brugge
Koop tickets

Bezoek op maat

Welkom in het Groeningemuseum. Ontdek het museum, op maat van elke bezoeker.

Bezoek op maat Groeningemuseum2 Musea Brugge

Toegankelijkheid

Het Groeningemuseum is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is ook een aangepast toilet aanwezig. Ons onthaalpersoneel helpt je graag tijdens je bezoek. Assistentiehonden zijn uiteraard toegelaten.

Reserveer een rolstoel

In het Groeningemuseum voorzien we rolstoelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Let wel, de rolstoel is een duwrolstoel en kan dus alleen gebruikt worden met een begeleider. Reserveer eenvoudig een rolstoel voor het Groeningemuseum via de onderstaande knop. Selecteer de gewenste datum en tijd van je bezoek. Vergeet niet om ook je toegangsticket voor het museum te boeken.

We houden de rolstoel een halve dag voor jou gereserveerd. Wil je niet langer gebruik maken van de rolstoel? Stuur dan tijdig een mailtje naar musea.reservatie@brugge.be zodat we deze voor je kunnen annuleren.

Reserveer een rolstoel

Memorabel

Musea Brugge en Foton bieden, onder de noemer Memorabel, een rondleiding aan voor bezoekers met dementie en hun begeleiders. Een speciaal opgeleide museumgids neemt jouw groep mee op een zintuiglijke en prikkelarme tour langs enkele tentoongestelde kunstwerken.

Met je familie

Een bezoek aan één van onze locaties is jouw ideale gezinsuitstap. Al onze musea zijn kind- en familievriendelijk. In het Groeningemuseum (gratis voor kinderen -13 jaar) bieden we twee zoektochten voor kinderen aan. Vraag de gratis zoektochten aan de kassa. Veel speurplezier.

Allemaal Beestjes (+3 jaar)

In het Groeningemuseum hangt een portret van een meisje en haar hondje, Mopsie. Als de deuren van het museum sluiten, en de laatste bezoeker vertrekt, voelt het hondje zich wat eenzaam. Ga jij mee op zoek naar speelkameraadjes voor hem? Doe je ogen wijd open want de dieren zitten soms goed verstopt.

Kijk- en doeboekje De Groene Pluim (+6 jaar)

Het doe-boekje 'De Groene Pluim' is de perfecte gids doorheen het museum voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ga op ontdekking door het museum met de halsbandparkiet van Jan van Eyck. Via zoek-, kijk- en doe-opdrachtjes kom je meer te weten over zes eeuwen schilder- en beeldhouwkunst. Samen fladderen jullie van de beroemde schilderijen van de Vlaamse primitieven naar de minder bekende kunstwerken van moderne meesters. Je krijgt van de parkiet ook één van zijn groene pluimen waarmee je je favoriete kunstwerk kan bekronen. Welk schilderij of beeld geef jij een pluim? Beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Met je klas

Een bezoek met je klas is mogelijk. Je vindt het aanbod hier.

Met een groep

Samen is Musea Brugge nog leuker. Bezoek het Groeningemuseum met jouw groep. Boek een gespecialiseerde museumgids of bezoek ons op eigen tempo.