Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

update 3 april | Bespelingen Brugse beiaardier nu ook via Facebook live te volgen!

19 maart 2020

Omdat muziek helend werkt, start de beiaardier tijdens deze 'Coronatijden' elke bespeling met 'We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy en wordt elke avond de zegeklok geluid om 20.00 uur. De bespelingen zijn vanaf nu ook live te volgen op Facebook!

5 WIM BERTELOOT JAN D HONDT B AD 2017 Large

Wij zullen doorgaan, Ramses Shaffy

Bespelingen Brugse beiaardier vanaf nu live te volgen op Facebook!

Drie keer per week, op woensdag, zaterdag en zondag, telkens net voor 11 uur beklimt beiaardier Wim Berteloot 352 - van de in totaal 366 - treden van het Belfort om een concert te spelen op de Brugse beiaard. De beiaardier past regelmatig zijn repertoire aan. Ook in deze moeilijke 'Coronatijden' heeft hij een aangepaste speellijst klaar. Elk concert begint en eindigt nu hij met ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy. "Maar nu gaan we nog een stap verder", zegt Schepen voor Cultuur Nico Blontrock: "Vanaf zaterdag 4 april kan niet alleen de Bruggeling in de stad, maar iedereen – wereldwijd – de prachtige klanken van onze Brugse beiaard beluisteren via een livestream op Facebook. Elk concert zal vanaf nu te volgen zijn via de facebookpagina van de Brugse Klokkenspelvereniging".

Deze livestream is een realisatie van Musea Brugge, de Brugse Klokkenspelvereniging en Aventix Media Services.

-
De locaties van Musea Brugge zijn om de gekende redenen tijdelijk gesloten. Ondertussen kan je ons virtueel aanbod hier volgen.