Sluiten
Tille campagnebeeld

ARCHIEF: Deze tentoonstelling is afgelopen

De jonge kunstenares Tille Pepermans ontwierp nieuwe tekeningen en muurtekeningen voor deze expo in het Arentshuis.

In het kader van 'Mind the Artist', het kunstenfestival van Musea Brugge, presenteert Tille Pepermans (°1993, Machelen) in het Arentshuis haar nieuwe expositie ‘ZW 20-21’. De kunstenares bedacht voor deze tentoonstelling een aantal nieuwe tekeningen waarbij ze zich deels inspireerde op werken uit de verzameling van het prentenkabinet en deels put uit haar eigen beeldarchief.

Met dit beeldmateriaal ging Tille Pepermans aan de slag en creëerde ze fascinerende werelden. Ze vermengt oude fragmenten van Pieter Bruegel I met nieuwe motieven, gebouwen en verhalen. Meestal gebruikt ze hiervoor 6B grafietpotloden en tekent ze op glad papier. Kenmerkend voor haar verhalende werk is het spel met licht en donker. Ze componeert drukke, levendige taferelen, geritmeerd met scherpe contrasten. Regelmatig verlaat Pepermans het tweedimensionale vlak van het tekenblad en begeeft ze zich in de ruimte waar ze in situ nieuwe werken aanbrengt op muren of ramen.

Speciaal voor 'Mind the Artist' gaat de kunstenares een nieuwe uitdaging aan: ze bedacht tekeningen die met videoprojectoren in de zalen van het Arentshuis worden getoond. Op die manier verbindt ze haar grafisch tweedimensionale universum met de actuele wereld van film of video en de donkere cinemazaal. Pepermans nodigt de bezoeker uit om stil te blijven staan bij haar gedetailleerde tekeningen en gelaagde verhalen en weergaves.

Foto: Tille Pepermans

24 september 2021 tot 21 november 2021