Sluiten

Jan Dumolyn over de Vlaamse canon

Lezing

11 juni 2023
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

Krantenartikels en opiniestukken, debatten op televisie, standpunten van academici, lezersbrieven, meningen van allerlei slag op sociale media... Er was veel te doen over de langverwachte canon van Vlaanderen, die in mei effectief verscheen. Wij nodigen Prof. dr. Jan Dumolyn uit, die zetelde in de expertencommissie, om tekst en uitleg te geven over de Vlaamse canon.

Jan Dumolyn c Davy Coghe LR

Uitverkocht

Wat is de zin en het nut van de canon? Waarom eraan meewerken? Waarom ligt dit zo gevoelig ? Welke valkuilen zijn er? Welke opportuniteiten? Kan de overheid zomaar een canon "bestellen"? Wat zal ermee gebeuren? En vooral: wat staat erin? Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd naar de plek die Brugge krijgt in de canon van Vlaanderen.

Prof. dr. Jan Dumolyn is hoofddocent middeleeuwse geschiedenis aan de UGent. Als expert geschiedenis van de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden werkte hij mee aan het succesvolle televisieprogramma 'Het Verhaal van Vlaanderen' (VRT) en zetelde hij in de expertencommissie van de Vlaamse canon.

Praktisch

  • Zondag 11 juni, 10u30-12u00
  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12, 8000 Brugge
  • Taal: Nederlands
  • Tickets: € 5 / reductietarief: € 4 (leden Masereelfonds, Vrienden van Musea Brugge, Vrienden van Bibliotheek Brugge)

I.s.m. Avansa regio Brugge, Masereelfonds Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge

Foto Jan Dumolyn: (c) Davy Coghe

Koop tickets