Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Jan Dumolyn over de Vlaamse canon

Lezing

11 juni 2023
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

Krantenartikels en opiniestukken, debatten op televisie, standpunten van academici, lezersbrieven, meningen van allerlei slag op sociale media... Er is al veel te doen geweest over de langverwachte canon van Vlaanderen. We zouden bijna vergeten dat die nog moet verschijnen. En dat gebeurt dit voorjaar. Wij nodigen Prof. dr. Jan Dumolyn uit, die zetelt in de expertencommissie, om tekst en uitleg te geven over de Vlaamse canon.

Jan Dumolyn c Davy Coghe LR

Wat is de zin en het nut van de canon? Waarom eraan meewerken? Waarom ligt dit zo gevoelig ? Welke valkuilen zijn er? Welke opportuniteiten? Kan de overheid zomaar een canon "bestellen"? Wat zal ermee gebeuren? En vooral: wat staat erin? Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd naar de plek die Brugge krijgt in de canon van Vlaanderen.

Prof. dr. Jan Dumolyn is hoofddocent middeleeuwse geschiedenis aan de UGent. Als expert geschiedenis van de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden werkte hij mee aan het succesvolle televisieprogramma 'Het Verhaal van Vlaanderen' (VRT) en zetelt hij in de expertencommissie van de Vlaamse canon.

Praktisch

  • Zondag 11 juni, 10u30-12u00
  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12, 8000 Brugge
  • Taal: Nederlands
  • Tickets: € 5 / reductietarief: € 4 (leden Masereelfonds, Vrienden van Musea Brugge, Vrienden van Bibliotheek Brugge)

I.s.m. Avansa regio Brugge, Masereelfonds Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge

Foto Jan Dumolyn: (c) Davy Coghe

Koop tickets

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender