Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Tracé

Briklyoung in dialoog met Strook

4 maart 2022 tot 7 maart 2022
Brugs Museumkwartier

Briklyoung, de artistieke jongerenwerking van Musea Brugge, ging weer aan de slag met een nieuw project: Tracé. Het startpunt? De tentoonstelling van 'Strook. It's only a matter of time' die te bewonderen is op drie locaties van Musea Brugge, namelijk het Groeningemuseum, de zolder van het Sint-Janshospitaal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Trace Musea Brugge nieuws

Naar aanleiding van de tentoonstelling van Strook verdiepten 9 jongeren (Lore, Regina, Bas, Manon, Dhiandra, Alicia, Erinn, Ellenmae en Koralie) zich gedurende 4 maanden in de wereld van herinneringen, sporen en tijd. Met Tracé bieden ze enerzijds een antwoord op de ideeën rond herinneringen, sporen en tijd die centraal staan in het werk van Strook. Anderzijds maken ze zich de ideeën eigen en laten ze die tot uiting komen in een unieke creatie van vier kunstinstallaties.

Samen met De Batterie, een participatieve kunstpraktijk die instaat voor de artistieke invulling, gingen de jongeren op zoek naar welke herinneringen hen bijblijven en vormen tot wie ze zijn. Wat houden herinneringen en sporen uit het verleden juist in en wat betekent dat voor hen? Welke sporen en herinneringen zullen wij achterlaten voor de toekomst? Tijdens een tiental ateliers gingen de jongeren aan de slag en experimenteerden met verschillende technieken zoals fotografie, drukpers etc. om de antwoorden op deze vragen visueel vorm te geven. Het eindresultaat? Vier kunstinstallaties op buitenplekken tussen de expolocaties van Strook: namelijk in het Arentshof, de Sint-Janshospitaal site en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Op die manier geven de jongeren een extra dimensie aan de expo en zorgen ze voor verbinding tussen de verschillende locaties. De naam Tracé verwijst dan ook naar sporen en verbinding.

Van vrijdag 4 maart tot en met maandag 7 maart telkens van 19u tot 22u kan je je laten verwonderen door vier kunstinstallaties die je meenemen in de wereld van herinneringen, sporen en tijd vanuit het perspectief van de jongeren. Verwacht je aan iets groots en intiems tegelijkertijd. De jongeren zullen gedurende deze avonden de bezoekers ook te woord staan bij hun installaties. Op zaterdag 5 maart lopen twee trajectsporen samen met de muzikale nocturne van Strook en de installaties van Tracé.

Praktisch

  • Waar? Arentshof, de Sint-Janshospitaal site en rond de O.L.V.-kerk
  • Wanneer? 4, 5, 6 en 7 maart - telkens van 19 u tot 22 u
  • Prijs? Gratis toegang