Sluiten

Sessie 1: Het Sint-Janshospitaal, 9 eeuwen zorg en gastvrijheid

Cursus Sint-Janshospitaal: duik in het dna van het hospitaal

24 februari 2024
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

In december 2023 gingen de deuren van het vernieuwde Museum Sint-Janshospitaal open met een nieuwe opstelling over zorg en empathie door de eeuwen heen. In deze cursus van Musea Brugge verbinden verschillende experts heden, verleden en toekomst van het Sint-Janshospitaal. Laat je in 5 sessies volledig onderdompelen in het dna van het hospitaal. Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op de zorggeschiedenis van het Sint-Janshospitaal.

Cursus MSJH zorg Musea Brugge

Het Sint-Janshospitaal in Brugge is één van de oudste en best bewaarde hospitaalgebouwen van Europa. Wie verzorging of een slaapplek nodig had was er sinds de 12e eeuw welkom.

De schitterende ziekenzalen, de kapel, het zuster- en broederklooster, de historische apotheek ademen de rijke geschiedenis. De (kunst)voorwerpen die er worden bewaard en getoond, getuigen van acht eeuwen zorg voor lichaam en ziel op deze uitzonderlijke plek. De verhalen van zieken, zusters, broeders, artsen, chirurgijns en barbiers komen er opnieuw tot leven.

Sprekers: Sibylla Goegebuer, curator oude kunst, cultuur en geschiedenis & Geert Souvereyns, conservator erfgoed van het dagelijks leven Musea Brugge

Praktisch

  • Zaterdag 24 februari, 10u30-12u00 (deuren: 10u00)
  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12, 8000 Brugge
  • Taal: Nederlands

Tickets

Drankje inbegrepen

  • Per sessie: €15 / €10 (-26 jaar)
  • Voor de 5 sessies: €60* / €50 (-26 jaar)

*Je korting wordt automatisch berekend als je een ticket van elke sessie toevoegt aan één winkelmandje

Koop tickets

Exclusieve instaprondleiding – Duik in het dna van het hospitaal (31 maart)

Het museum ontdekken met een kenner? Na de cursusreeks kan je deelnemen aan een exclusieve rondleiding in het Museum Sint-Janshospitaal. Een museumgids neemt je in 90 minuten mee langs de hoogtepunten van het museum. De rondleiding is voorbehouden voor deelnemers (van één of meerdere sessies) van de cursusreeks.

  • Zondag 31 maart om 10u00, 11u00, 14u00 of 15u00
  • Prijs: museumticket + € 5
Schrijf je hier in voor de instaprondleiding

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender