Sluiten

Lezing: 'Hugo van der Goes - Oog in oog met de Dood'

25 september 2022
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

Lezing op zondag 25 september om 10:30 uur door voormalig hoofdconservator Till-Holger Borchert, georganiseerd door de Vrienden van Musea Brugge.

Oog in Oog met de Dood Hugo van der Goes De Dood van Maria Musea Brugge Gerestaureerd

Over de middeleeuwse kunstschilder Hugo van der Goes weten we heel weinig. We weten bijvoorbeeld niet bij wie hij zijn opleiding volgde, noch wie zijn medewerkers waren. Wanneer is hij in Brugge gekomen?

Ook zijn beslissing om op het hoogtepunt van zijn loopbaan Gent te verlaten om toe te treden in het nabij Brussel gelegen Rode Klooster van de augustijnen lijkt uitzonderlijk en zijn geestesziekte doet denken aan de mythe van een tragische kunstenaar.

Ondanks het feit dat maar weinig van zijn schilderijen bewaard zijn gebleven, is zijn invloed op de Oudnederlandse schilder- en miniatuurkunst opmerkelijk. De lezing door de voormalige Brugse hoofdconservator Till-Holger Borchert schetst het artistieke milieu waar Hugo zijn inspiratie vandaan haalde, gaat in op zijn oeuvre en zijn opdrachtgevers en stelt ten slotte zijn belangrijkste navolgers voor.

Praktisch

  • zondag 25 september 2022 om 10:30 uur
  • Vriendenzaal - Dijver 12 - 8000 Brugge
  • Leden VSMB: gratis / Niet-leden: € 5,00
Lees meer Meer over de Vrienden van Musea Brugge (VSMB)

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender