Sluiten

Van slagveld tot succesverhaal: de legacy van de familie Breydel

Najaarslezing • dr. Lisa Demets

1 december 2024
Vriendenzaal (Groeningemuseum)

Geen middeleeuwse familie is zo alomtegenwoordig in ons collectieve geheugen als de familie Breydel. Er is het voetbalstadion, de ham en een telg pronkt zelfs stoer op een standbeeld op de Brugse Grote Markt. Of hun voorvader nu werkelijk een rol heeft gespeeld tijdens de Guldensporenslag op 11 juli 1302 is nog steeds voer voor discussie, maar de Brugse Breydels verlieten het slagveld alvast symbolisch als winnaars.

Auteursfoto Lisa Demets WEB

In deze lezing neemt dr. Lisa Demets je mee in het intrigerende verhaal achter de succesvolle branding van de familie Breydel. Duik in de middeleeuwse kronieken en volg de verhalen die leiden naar de macht en roem van deze beroemde beenhouwersfamilie in de veertiende en vijftiende eeuw. Van brutale beenhouwer tot tedere toernooispeler, van het slagveld tot aan de top van de samenleving, het verhaal van de Breydels belooft een fascinerende reis door de Brugse geschiedenis te zijn.

Na de lezing bieden we je een drankje aan en kan je gezellig napraten.

Praktisch

  • Zondag 1 december, 10u30-12u00
  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12
  • Tickets: €8 (drankje inbegrepen)
Koop tickets
Cover Breydel

Boek 'Breydel'

De lezing vloeit voort uit het nieuwste boek van Lisa Demets. Als je wil, kan je het boek ‘Breydel’ na de lezing kopen en laten signeren door de auteur.

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender