Sluiten

Docfest Brugge: Mijn Rembrandt

18 november 2022 tot 19 november 2022
Salon Arents

Vijf dagen lang presenteert De Republiek documentaires met verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Over thema's die ons allen raken en meer aandacht verdienen. Over mensen en situaties die we anders nooit zouden leren kennen, maar die wel herkenbaar zijn. Over plaatsen die we nooit zouden bezoeken. Prikkelend, uitdagend en mindblowing. Docfest is meer dan een filmfestival. Samen met een aantal Brugse organisaties creëert De Republiek bij elke film een passende extra ervaring. Zo kijk je bij Musea Brugge naar de documentaire 'Mijn Rembrandt' in de unieke setting van Salon Arents in het Arentshuis.

Docfest Instagram

We duiken in de wereld van de oude meesters. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Eric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs.

Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn en daarbij beschuldigd wordt een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Mijn Rembrandt is een kunstdocumentaire die zich laat bekijken als een ware thriller. De filmmaakster biedt je een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

"Mijn Rembrandt biedt veel sappige intriges, goed voor wel drie films." - de Volkskrant

7913 mijn rembrandt still3

Programma

Wat is de waarde van kunst?

Na de film gaan we met experts in gesprek. Zij vertellen meer over de waarde van kunstobjecten.

  • Vrijdag 18 november - 17u30 - Cinema Lumière
  • Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

Rondleiding museumsite

Bekijk je de film in Salon Arents? Dan nemen we je na het gesprek mee op sleeptouw langsheen enkele toonaangevende kunstwerken op de museumsite.

  • Zaterdag 19 november - 14u00 - Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge)

In samenwerking met

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender