Sluiten

An Evening with Khalid Benhaddou

28 september 2023
Salon Arents

Musea Brugge en De Republiek presenteren: ‘An Evening with…’. Voor deze reeks in Salon Arents nodigen we verschillende gasten uit voor een gesprek op het scherpst van de snee. De gasten gaan in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Op 28 september verwelkomen we imam, auteur en opiniemaker Khalid Benhaddou in het 17de-eeuwse Arentshuis.

Visual An Evening With Khalid Benhaddou Square

Khalid Benhaddou (1988) is hoofdimam van de El Fath moskee in Gent, moslimtheoloog en coördinator Onderwijsnetwerk Islamexperten. Als imam zet hij zich in voor een harmonieuze samenleving en voor samenwerking over religieuze en sociale grenzen heen. Voor zijn inzet ontving hij vorig jaar de Prijs voor de Mensenrechten. De Gentse imam doorbreekt met zijn welbespraaktheid en (filosofische) achtergrond en kennis, tal van clichés. Hij verdedigt een ‘rationele islam’ en weet democratie en Verlichting te verzoenen met de wijsheid van de Koran. Benhaddou zet zich in om de toenemende polarisatie in onze samenleving te bestrijden. Hij is een bruggenbouwer bij uitstek, zowel in Gent als daarbuiten.

An Evening with...?

Tijdens de reeks 'An Evening with…' nodigen Musea Brugge en De Republiek één centrale gast uit in Salon Arents. In de intieme setting van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is, gaat de gast in dialoog met het publiek.

De thema’s van weleer worden ingeruild voor actuele visies, boeiende dialogen, prangende vragen die de bezoekers die avond aan hun centrale gast willen stellen. Op die manier bouwt Salon Arents aan een dynamische plaats in de stad, met lage drempels en de vinger aan de pols van wat leeft in de samenleving.

Praktisch

  • Donderdag 28 september, 20u00-22u00 (deuren: 19u00)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
  • Tickets: € 5

'An Evening with...' is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek

Koop tickets

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender