Sluiten

An Evening with Charlie Dewulf

15 februari 2024
Salon Arents

Tijdens ‘An Evening with...’ gaan gasten in dialoog met het publiek over de thema’s die hen tijdens dat ene intieme moment met elkaar verbinden. Setting van de avond is 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is. Op 15 februari is onze centrale figuur regisseur, scenarist en verhalenverteller Charlie Dewulf (die/hun).

Visual An Evening With Charlie Dewulf Square
Charlie Dewulf

Als filmmaker wil de 29-jarige Charlie Dewulf de leefwereld van jongeren zo trouw mogelijk weergeven. Zelf outte Charlie zich eerst als biseksueel en later ook als non-binair, een thema dat die naar voren brengt in hun projecten. Dat doet Charlie onder meer met een webserie als ‘Liefdestips aan Mezelf’, waarin taboes rond gender en geaardheid doorbroken worden. Maar ook in hun media-optredens, denk maar aan ‘De Slimste Mens’ of ‘De Warmste Week’ maakt die er een zaak van om dit onder de aandacht te brengen.

Een ander thema dat Charlie bespreekbaar wil maken, is dat van mentale gezondheid. Charlie vertelt in alle openheid over hun diagnose AUDHD (combinatie van ADHD en autisme) en over de zelfdoding van hun beide ouders. Zelfzorg en de zoektocht naar balans is volgens hun een absolute prioriteit om hiermee om te kunnen gaan. Met hun kenmerkende kleurrijke outfit, hartveroverende vrolijkheid en psychologische inzicht in zichzelf lijkt Charlie wel het levende bewijs van menselijke veerkracht.

An Evening with...?

Tijdens de reeks 'An Evening with…' nodigen Musea Brugge en De Republiek één centrale gast uit in Salon Arents. In de intieme setting van het 17de-eeuwse herenhuis waar Salon Arents gevestigd is, gaat de gast in dialoog met het publiek.

De thema’s van weleer worden ingeruild voor actuele visies, boeiende dialogen, prangende vragen die de bezoekers die avond aan hun centrale gast willen stellen. Op die manier bouwt Salon Arents aan een dynamische plaats in de stad, met lage drempels en de vinger aan de pols van wat leeft in de samenleving.

Praktisch

  • Donderdag 15 februari, 20u00-22u00 (deuren: 19u00)
  • Salon Arents / Arentshuis, Dijver 16, Brugge
  • Tickets: € 5
Koop tickets

'An Evening with...' is een samenwerking van Musea Brugge en De Republiek

Andere activiteiten

Bekijk de volledige kalender