Sluiten
52474326156 da1f882543 k

Musea Brugge @ home

Themawebsites

042023 KIK 9 LR

Closer to Memling

Op de nieuwe website Closer to Memling kan je alle ongelooflijke details in Memlings werken haarscherp en van dichtbij bekijken. Je ontdekt er ook meer over het oeuvre en het leven van de beroemde meester-schilder en over het lopend onderzoek naar zijn werk.

Closer to Memling is een project van Musea Brugge in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, KIK-IRPA, Meemoo en Thomas More Hogeschool.

Closer to Memling: nog nooit zó dicht bij de meester
Onderzoeksproject VERONA 2lowres c Musea Brugge

Closer to Van Eyck

Het VERONA-project onderzoekt de werken van Van Eyck via macrofotografie, infraroodreflectografie, radiografie en macro-XRF-scanning. Alle beelden worden samengebracht met de eerdere beelden van het ‘Lam Gods’ op de website Closer to Van Eyck. Musea Brugge financierde de bewerking en publicatie van de beelden.

Bekijk de werken van Van Eyck in de kleinste details
Highlights Groeningemuseum_Portret-van-Margareta-Van-Eyck_Jan-van-Eyckc-Hugo-Maertens

Vlaamse Primitieven

Deze website is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie, een overkoepelende organisatie die de samenwerking tussen de verschillende kunstcollecties in Vlaanderen stimuleert, onder meer met het oog op internationale promotie van deze kunstcollecties. De kunstwerken weerhouden in deze website rond de Vlaamse Primitieven zijn alle werken die zich in de musea van Antwerpen, Brugge en Gent, evenals in andere belangrijke collecties en kerken in Vlaanderen bevinden.

Website Vlaamse Primitieven
Brueghel

Pieter Breughel de Oude

In 2019 was het 450 jaar geleden dat Pieter Brueghel de Oude (ca. 1525/1530 - 1569) het leven liet. Bruegels kijk op de mens, vertaald in schilderijen, tekeningen en prenten voert ons terug naar het tweede en derde kwart van de zestiende eeuw. Ontdek er meer over op de website. Het Groeningemuseum bezit drie werken van Pieter Breughel de Oude.

Website Pieter Breughel de Oude
Barok

Barok in de Zuidelijke Nederlanden

Biografieën, Kunstwerken en onderzoek over de Barokperiode gebundeld op één site. Musea Brugge is met 61 werken uit het Groeningemuseum en 75 werken uit het Sint-Janshospitaal zeer goed vertegenwoordigd!

Website Barok in de Zuidelijke Nederlanden
Ensor

James Ensor

Arthub Ensor toont hogeresolutiebeelden en beschrijvingen van de kunstwerken van James Ensor.
Musea Brugge toont er 25 werken van Ensor uit zijn collectie.

Arthub James Ensor