Sluiten

Video: Team Collectie maakt zich op voor grote verhuis naar de Erfgoedfabriek

4 februari 2022

Musea Brugge verhuist alle erfgoedobjecten en kunstvoorwerpen uit zijn rijke collectie naar de Erfgoedfabriek en BRUSK. Dit veeleisende werk achter de schermen vormt het fundament van onze museumwerking, maar blijft vaak onzichtbaar voor de bezoekers. In deze maandelijkse verhuisblog nemen we je mee achter de schermen van 'Musea Brugge verhuist'.

Musea Brugge verhuist Erfgoedfabriek video

Erfgoedbeheer is uiterst belangrijk

Musea Brugge heeft de taak het erfgoed van de Stad Brugge te beheren en toegankelijk te maken voor het publiek. Dat is een belangrijke taak, want het erfgoed is een reflectie van het verleden. Het doet ons niet alleen genieten van virtuoos handwerk, maar brengt ook interessante verhalen tot leven over de geschiedenis van Brugge, Vlaanderen, België, Europa en zelfs de wereld. Dit zijn niet alleen fascinerende verhalen, ze leren ons ook onze eigen maatschappij en die van anderen beter te begrijpen. Deze verhalen hebben dus een grote en blijvende waarde die we moeten koesteren. Daarom is het uiterst belangrijk dat we dit erfgoed optimaal bewaren en behouden voor de toekomst. Om dit goed te doen, zet Musea Brugge de komende jaren grote stappen vooruit!

Veel handen maken licht werk

Alles begint met de infrastructuurprojecten Erfgoedfabriek, BRUSK en het onderzoekscentrum van Musea Brugge. Maar achter de schermen maakt een heel team zich sterk om de verhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Negen mensen uit de afdeling Collectie werken wekelijks aan de voorbereidingen voor de verhuis naar het nieuwe depotgebouw, de Erfgoedfabriek. Dat doen ze met veel passie, zoals je kan zien in de video! Twee andere teams werken aan de voorbereidingen van de verhuis van het Prentenkabinet naar BRUSK en de archeologische vondsten naar de Erfgoedfabriek.

Binnenkort zullen ook de voorbereidingen voor de verhuizing van de schilderijen en de museumbibliotheek worden gestart. In onze maandelijkse verhuisblog nemen we jullie mee achter de schermen en lichten we jullie in over alle stappen die we nemen in de zorg voor dit erfgoed.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht

Lees meer over Musea Brugge verhuist

Musea Brugge verhuist