Sluiten

Nieuwe fase voor het BRUSK-project

15 januari 2022

Met de indiening van de aanvraag voor een omgevingsvergunning en openbaar onderzoek zetten we een belangrijke volgende stap voor het BRUSK-project. Als alles loopt zoals gepland, is de start van de werken van BRUSK voorzien voor het begin van 2023.

BRUSK Vooraanzicht avond Musea Brugge

Eind 2021 dienden we de aanvraag van een omgevingsvergunning en openbaar onderzoek in: een nieuwe fase voor het BRUSK-project. Als alles loopt zoals voorzien, starten we in augustus aan de afbraak van de schoolgebouwen. De start van de werken aan BRUSK zijn voorzien voor begin 2023 en zullen twee jaar duren.

BRUSK maakt deel uit van een omvangrijk gefaseerd totaalproject waarbij een site van ongeveer twee hectare in het hart van het Brugse Museumkwartier volledig wordt vernieuwd.

Het nieuwbouwproject BRUSK is de kern van deze nieuwe ontwikkeling. Daarnaast komt er ook een onderzoekscentrum (Musea Brugge Centre for Collection Research) met museumbibliotheek en plaats voor de wetenschappelijke werking van Musea Brugge. Op de site vind je ook het Groeningemuseum en bijhorende kapel. Al deze elementen bevinden zich in het museumpark dat een nieuwe groene, openbare ontmoetingsplek in Brugge wordt.

Meer over BRUSK