Sluiten

Musea Brugge stuurt kunstenaar Nele Van Canneyt op pad in leeg Brugge

17 april 2020

Door de corona-maatregelen lijkt Brugge vandaag een verweesde stad. Voor een stad die jaarlijks gemiddeld 8 miljoen toeristen ontvangt is het even wennen aan de lege hot-spots zoals het Minnewater, de Markt of de Burg. Wie nu door Brugge rondwandelt, ervaart de stad helemaal anders.

Cnvc against the light LR

Tentoonstelling najaar
Musea Brugge maakt van deze unieke gelegenheid gebruik om fotografe Nele Van Canneyt (°1973) een creatie-opdracht toe te vertrouwen en vroeg haar om impressies van deze ‘nieuwe’ stad vast te leggen gedurende deze uitzonderlijke tijden. In het najaar zullen haar creaties te zien in het Arentshuis, één van de 14 locaties van Musea Brugge.

Wie is ze?

Nele Van Canneyt is gekend om haar niet-geënsceneerde beelden waarin ze haar droomwereld projecteert op de realiteit rondom ons. Haar fascinatie voor de dualiteit tussen de zichtbare leefwereld en onze ervaring van die omgeving staat centraal in haar werk. Zo is elke foto beladen met uiteenlopende verhaallijnen en emoties. Van Canneyt reist de wereld rond op zoek naar het desolate, melancholie en eenzaamheid die altijd sterk in haar fotoreeksen verweven zitten. Ze studeerde fotografie aan Sint-Lucas Academie Gent. Haar fotografie wordt de laatste jaren opgemerkt door verschillende galeries en kunsthuizen. Ze is een ‘rising star’ binnen de Belgische fotografie.
Musea Brugge laat Nele Van Canneyt alle vrijheid om als kunstenaar met deze creatie-opdracht om te gaan.

Cnvc against the light LR
‘Against the light’, NY