Sluiten

Unieke Legoversie van het Brugse Belfort te koop bij Musea Brugge

7 december 2022

Vanaf donderdag 29 september kun je de langverwachte miniatuurversie in Lego van het bekende Belfort van Brugge kopen. De limited edition telt 892 blokjes en staat garant voor uren bouwplezier. Een uniek stukje Brugge dat je zelf in huis kan halen.

Lm Belfort Brugge

Opnieuw in stock vanaf 7 december: via de webshop of in de shop van het Belfort.

Het Belfort is met zo’n 250.000 bezoekers per jaar een van dé publiekstrekkers van Brugge, en zonder twijfel een van de bekendste landmarks van de stad. Een fotogeniek gebouw waar je veel schaalmodellen van kan kopen, maar een versie in Lego bestond nog niet. Musea Brugge sloeg daarom de handen in elkaar met de Nederlandse producent LM Models, dat een unieke Legoversie maakte van dit prachtige Brugse monument.

DSC 0399 Large

Indrukwekkende details

Het Belfort - en de bekende Halletoren – is dé trots van de Bruggeling, en ook bij de buitenlandse bezoeker blijft het een van de absolute topattracties. Het doet ons dan ook veel plezier dat we vanaf nu een bijzonder originele versie ervan kunnen aanbieden. In het ontwerp steken heel wat details, zoals de hoekkantelen, de vier uurwerken én het correcte aantal deuren en ramen in de voorgevel. Straf werk, en het zal je ettelijke uurtjes bouwplezier kosten om hem af te krijgen. Echt een uniek stukje Brugge dat je zelf in huis kan halen.

Te koop in nieuwe Belfortshop

De Legoset van het Belfort is vanaf vandaag dus te koop, zowel via de webshop als in de gloednieuwe museumshop die recent geopend werd in de inkomhal van het Belfort. In de nieuwe museumshop bieden we – iets anders dan in onze shops in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en de centrale museumshop in het Arentshof - een gamma aan van kwalitatieve souvenirs voor buitenlandse bezoekers. Dat gaat van de klassiekere toeristische producten tot originele cadeaus, waar dit Lego-Belfort een heel mooi voorbeeld van is.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht