Sluiten

Nieuw in onze shop: verdiepend boek over Hugo van der Goes' leven en werk

26 oktober 2022

Hannibal Books en Musea Brugge creëerde een prachtige publicatie naar aanleiding van de nieuwe tentoonstelling 'Oog in oog met de Dood'. Het boek 'Oog in oog met Hugo van der Goes − Oude meester, nieuwe blik' is vanaf nu te koop in onze museum- en webshop.

Boek Hugo van der Goes Nieuws Musea Brugge

Een 'atypische' Vlaamse primitief ontrafeld: Hugo van der Goes.

In deze fascinerende introductie tot het werk en leven van de Vlaamse primitief Hugo van der Goes (ca. 1440−1482/1483) belichten verschillende experts en onderzoekers de virtuositeit van de meester himself. Zijn 'De dood van Maria' is een van de belangrijkste werken in de wereldbefaamde collectie Vlaamse schilderkunst van Musea Brugge. Na een intensieve restauratie van vijf jaar komt het meesterwerk weer volledig tot zijn recht met talloze schitterende elementen, een fel kleurenpalet en recent ontdekte details. 'Oog in oog met Hugo van der Goes − Oude meester, nieuwe blik' biedt een inkijk in het tijdloze en hedendaagse karakter van het topstuk en besteedt aandacht aan de iconische waarde van een te ontdekken oeuvre.

Een uitgave van Hannibal Books met tekstbijdragen van Matthias Depoorter, Lieven De Visch, Marijn Everaarts, Sibylla Goegebuer, Griet Steyaert en Anne van Oosterwijk.

Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling Oog in Oog met de Dood. Hugo van der Goes, oude meesters, nieuwe blikken in het Sint-Janshospitaal in Brugge van 28 oktober 2022 tot 5 februari 2023. Beschikbaar in het Engels en Nederlands.

Meer over de expo 'Oog in oog met de Dood'
HVDG 18 HANNIBALBOOKS
HVDG 17 HANNIBALBOOKS
HVDG 15 HANNIBALBOOKS
HVDG 7 HANNIBALBOOKS
HVDG 4 HANNIBALBOOKS
HVDG 2 HANNIBALBOOKS

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht