Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Ontwerp en naam voor nieuwe Brugse tentoonstellingshal zijn bekend

25 januari 2021

Op maandag 25 januari 2021 gaf het College van burgemeester en schepenen van Brugge de goedkeuring voor het ontwerp en de naam van de nieuwe, geplande tentoonstellingshal in de Brugse binnenstad.

HB Expohal Design by Robbrecht en Daem architecten Olivier Salens architecten Imageby Make Me

Zowel in de beleidsdoelstellingen van de Stad Brugge als in deze van Musea Brugge staat de realisatie van een nieuwe museum- en kunstsite als topprioriteit genoteerd. Ook de Vlaamse regering heeft dit project als een belangrijke hefboom voor het cultuurbeleid in Vlaanderen naar voren geschoven. Deze nieuwe site belooft een grote culturele impact te hebben, over stads- en landsgrenzen heen. Musea Brugge kreeg in 2020 voor de realisatie een subsidie van 27,25 miljoen euro van de Vlaamse regering.

Via een ‘design & build’-procedure koos het Stadsbestuur voor het ontwerp van ontwikkelaar CIT Blaton Real Estate Development en het ontwerpteam onder leiding van Robbrecht en Daem architecten en Olivier Salens architecten.

Het project kreeg de naam 'BRUSK' mee. Met die naam wil Musea Brugge zich krachtdadig en vernieuwend op de kaart plaatsen, passend in het hedendaags cultuurbeleid.

Meer over BRUSK