Sluiten

Maak kennis met onze nieuwe branding

15 april 2022

15 april 2022 was een heuglijke dag en een mijlpaal in het bestaan van Musea Brugge. Dan lanceerden we het vernieuwde merk Musea Brugge. We laten je graag kennismaken met onze rebranding.

MB Socials Profile Pic
MB Banner_Musea Brugge

Met de hulp van het creatief agentschap Mutant namen we het merk Musea Brugge onder de loep en werkten we hard aan een nieuwe identiteit. Dat harde werk resulteert vandaag in een vernieuwd merk, een totaal nieuw brand dat we graag aan je voorstellen…

Speerpunt in de nieuwe huisstijl is het MB-logo van Musea Brugge. De M bestaat uit 13 stippen of dots; onze 13 museumlocaties die geconnecteerd zijn met elkaar. Dat is meteen ook de nieuwe filosofie van Musea Brugge: Connecting the Dots. Verbinding maken tussen de verschillende locaties, tussen de ontzettend rijke collectie van 75.000 objecten, maar ook met Brugge en ver daarbuiten.

Als verbindende kleur kozen we voor vermiljoen rood. Een kleur die al gebruikt werd in middeleeuwse manuscripten en talloze Renaissance-schilderijen. Tegelijk is het ook een tijdloos kleur dat passie en warmte uitstraalt. De opvallende, robuuste B zet Brugge in de verf, maar verwijst meteen ook al naar BRUSK, de nieuwe expohal die eind 2025 de deuren opent en die Musea Brugge ‘incontournable’ zal maken in de internationale museumwereld.

Bekijk onze nieuwe promofilm

Samen met de rebranding lanceren we vandaag ook een gloednieuwe promofilm. Met deze - al zeggen we het zelf - straffe spot van productiehuis UNION CALL leveren we een stevig visueel visitekaartje af. Een film die onze nieuwe filosofie ook helemaal weerspiegelt, en in het teken staat van connectie. We maken verbindingen; tussen onze verschillende locaties en collectie, met de stad, met de rest van de wereld, en misschien nog het belangrijkst van al: met jou, onze bezoeker.

Spring eens binnen

Als je een bezoek brengt aan het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum, het Belfort of een van onze andere locaties zal je de nieuwe rode, verwelkomende vlaggen alvast zien wapperen!

Ook in de promocampagnes voor de nieuwe tentoonstellingen zal je verder kennismaken met het gerebrande Musea Brugge, te beginnen met die van Otobong Nkanga (25.06-25.09) en Oog in Oog met de Dood (28.10-05.02) in het Sint-Janshospitaal.

We verwelkomen je dus zeer graag binnenkort bij het nieuwe Musea Brugge. Tot dan!