Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Nu beschikbaar: een bijzondere catalogus van Otobong Nkanga

19 juli 2022

Hannibal Books publiceert een bijzondere catalogus bij de tentoonstelling van Otobong Nkanga in het Sint-Janshospitaal

Otobong Nkanga Catalogus

Een bijzondere tentoonstellingscatalogus. Een helende blik op de wereld door de ogen van gelauwerd kunstenares Otobong Nkanga.

In 2020 nodigde Musea Brugge de Nigeriaans-Belgi­sche kunstenares Otobong Nkanga (°1974 – Kano, Nigeria) uit om een nieuwe tentoonstelling te beden­ken voor het Sint-Janshospitaal.

Hannibal Books volgde haar creatieproces in de tentoonstellingsruimten van nabij en maakte voor deze gelegenheid een bijzondere catalogus met de gelijknamige titel Underneath the Shade We Lay Grounded.

Bladeren in het boek lijkt als een rondleiding doorheen de expo. De zaalzichten en details van de werken, alsook het spelen met combinaties zijn een prachtig geheel waarin Otobong Nkanga voortdurend weet te verrassen. In Underneath the Shade We Lay Grounded treedt de kunstenares niet alleen in dialoog met eigen werk, maar ook met werken van onder meer Hans Memling, Jan Beerblock en Philippe Van Bree uit de indrukwekkende collectie van Musea Brugge.

Centraal in het kunstenparcours en het boek staat het concept van grounding of aarding. Nkanga verweeft verschillende vormen van installaties, sculpturen, tekeningen, wandtapijten en poëzie om zintuiglijke ontmoetingen en gelaagde kruispunten te ontketenen en mensen opnieuw te verbinden met hun materiële, spirituele en culturele omgeving.

BOEKVOORSTELLING • GESPREKSAVOND met Otobong Nkanga

Op donderdag 8 september 2022 om 20 uur wordt in Salon Arents, Arentshuis Musea Brugge, Dijver 16 in Brugge het boek Underneath the Shade We Lay Grounded voorgesteld.

Dit gebeurt aan de hand van een panelgesprek met Otobong Nkanga, Elise Bonduel en Michel Dewilde.

Aansluitend legt uitgever Gautier Platteau van Hannibal Books uit hoe het boek tot stand kwam en zijn finale vorm kreeg.

Meer info volgt binnenkort.

OTOBONG 5
OTOBONG 4
OTOBONG 3
OTOBONG 2
OTOBONG 1

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht