Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Gulle schenkers voor Musea Brugge

2 december 2020

Ook in deze uitzonderlijke periode blijven gulle schenkers de weg vinden naar Musea Brugge. Gisteren keurde het College van burgemeester en schepenen vier schenkingen goed, voor een totaal van maar liefst achtentwintig nieuwe objecten.

20200930 134123 vierkant kopie

Schepen voor Cultuur Nico Blontrock reageert opgetogen: "De collectie van Musea Brugge groeit elk jaar aan. Naast de aankopen, worden ons ook frequent schenkingen aangeboden. Elk aanbod wordt zorgvuldig door de museumstaf geëxpertiseerd. Bij positief advies wordt een schenking aanvaard en toegevoegd aan de rijke collectie. Dit keer zijn we gelukkig dat er een stadsgezicht bij is van de bekende Brugse schilder Louis Reckelbus (1864-1958)."

Anne van Oosterwijk, directeur collectie, vervolledigt: 'We kregen ook prachtige tekeningen van kunstenares Elsa D’Haen. De gedetailleerde houtskooltekeningen laten een ongekende microkosmos zien en kaderen in haar breder oeuvre dat grenst aan fantasy. Verder schonk de zoon van een Brugse kleermaker een volledige collectie kleermakersgerei voor het Volkskundemuseum. Ook een fraai barok kruisbeeld uit de 17e eeuw komt de museumcollectie vervolledigen. Musea Brugge wil uitdrukkelijk alle schenkers danken voor hun gulle en waardevolle bijdrage.'

Collectie Musea Brugge online

Heb je vragen over schenkingen of giften?