Sluiten

Raakvlak geeft nieuwe wetenschappelijke publicatie uit

26 november 2019

De intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Raakvlak geeft een nieuwe wetenschappelijke publicatie uit naar aanleiding van de 'Geoarchaeological Meeting Bruges' op 6 en 7 November 2019. Het boek draagt de titel 'Soils as records of Past and Present. From soil surveys to archaeological sites: research strategies for interpreting soil characteristics.'

2019 11 26 frontcover Soils as records of past and present jpeg

Het boek biedt een venster op de wetenschappelijke onderzoeken in de disciplines archeologie, geomorfologie en bodemkunde. Het congres 'Soils as records of Past and Present: the geoarchaeological approach' was een initiatief van Raakvlak in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij en de Dienst voor Patrimonium en Archeologie (Office du patrimoine et de l’archéologie) van Neuchâtel, Zwitserland.

Het boek is in het Engels en het Frans geschreven en bundelt recente geoarcheologische onderzoeken, binnen en buiten België. Wetenschappers uit alle hoeken van Europa hebben meegeschreven aan deze lijvige uitgave. Alle artikels zijn ook online te raadplegen via een individuele 'doi'.

Deze publicatie wil de onderzoeksresultaten zo breed mogelijk verspreiden. Raakvlak wil immers, op basis van een stevige academische basis, investeren in een kwalitatieve publiekswerking voor alle inwoners van Brugge en het Ommeland.

Info

ISBN 978 90 76297 811
Bestellen kan via e-mail naar info@raakvlak.be.
Geef daarbij uw naam en adresgegevens door.
Betaling gebeurt via overschrijving: € 60 (€ 55 + € 5 verzendingskosten)
Rekeningnummer Raakvlak: BE79 0910 1283 3533 (BIC:GKCCBEBB) met vermelding 'Soils as records of Past and Present'.