Sluiten

Nieuwe Museumillustrator gaat jaar lang aan de slag met onze collectie

8 mei 2023

Vandaag stelt Musea Brugge trots zijn nieuwe museumkunstenaar voor: illustrator Pieter Van Eenoge. Als museumillustrator verkent hij vanaf 8 mei een jaar lang de rijke collectie van Musea Brugge en houdt hij een (kleurrijke) spiegel voor.

050523 Museumkunstenaarschap c Pieter Van Eenoge

Twee keer per maand zal Bruggeling Van Eenoge in zijn kenmerkende stijl kleurrijke en surrealistische museumillustraties creëren. Het werk van Pieter Van Eenoge zal een nieuwe, frisse dimensie toevoegen aan onze rijke en gevarieerde collectie. We zijn heel benieuwd naar zijn creatieve interpretatie van onze collectie en werking en zijn blik op de actualiteit.

Foto Pieter Van Eenoge
Pieter Van Eenoge

Bruggeling Pieter Van Eenoge (1976) is allerminst een onbekende in de illustratiewereld en werkte al voor gerenommeerde kranten en magazines in binnen- en buitenland zoals Humo, Vrij Nederland, The New York Times en The New Yorker en Süddeutsche Zeitung Magazin. Met een stijl die hij omschrijft als ‘introvert expressionisme’ vertaalt Van Eenoge complexe thema’s naar leesbare beelden, en omgekeerd.

Als nieuwe museumkunstenaar treedt Pieter in de voetsporen van dichter en auteur Delphine Lecomte en slam poet en performer Seckou Ouologuem, die de voorbije jaren als onze museumdichters aan de slag waren. De museumillustraties van de hand van Pieter Van Eenoge zullen twee keer per maand verschijnen op de website, sociale media en andere digitale kanalen van Musea Brugge.

Zijn eerste museumillustratie toont Van Eenoge als nieuwe Brugse museumkunstenaar.

050523 Museumkunstenaarschap c Pieter Van Eenoge

De Brugse musea zijn schatkamers tot de nok gevuld met eeuwenoud hoogwaardig beeldmateriaal. Het wordt een plezante evenwichtsoefening om daar zowel eerbiedig als baldadig mee om te gaan.

Pieter Van Eenoge

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht