Sluiten

Maak kennis met 'Het Laatste Oordeel' via IIIF-technologie

29 september 2022

Pieter Pourbus vond voor de vernieuwende compositie van 'Het Laatste Oordeel' (1551) inspiratie in het wereldberoemde fresco van Michelangelo in de Sixtijnse kapel in Rome. Aan het schilderij ging een grondige voorbereiding vooraf. Dat blijkt uit de ondertekening die op verschillende plaatsen op het paneel tevoorschijn komt. Maak kennis met dit boeiende werk aan de hand van digital storytelling.

Highlights Groeningemuseum Het Laatste Oordeel Pieter Pourbus zonder lijst c Dominique Provost

'Het Laatste Oordeel'

Blader door de Storiiies van 'Het Laatste Oordeel' van Pieter Pourbus door op de pijltje te klikken. Of zoom zelf in op het schilderij om de fijnste details te ontdekken, zoals de handtekening van Pourbus of de verschillen tussen de ondertekening en het afgewerkte schilderij.

Storiiies en IIIF

Dit digitale verhaal kwam tot stand dankzij Storiiies, ontworpen door Cogapp. Deze presentatie maakt net zoals onze eigen collectiepagina gebruik van IIIF. Dat is een standaard die toelaat om beelden van de hoogste resolutie te delen en op een vlotte manier beschikbaar te maken voor iedereen. Het voorziet de beelden ook van informatie over de kunstwerken, zoals de kunstenaar en het jaartal van vervaardiging. IIIF zorgt voor een toegankelijke collectie waar jij ook zelf aan de slag mee kunt gaan. Ontdek onze collectie via IIIF.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht