Sluiten

Jongeren geven creatieve interpretatie aan de collectie van O.L.V. ter Potterie

18 juni 2020

Musea en jongeren, het is niet altijd een evidente combinatie. Niettemin doet Musea Brugge heel wat inspanningen om jongeren op creatieve wijze te laten kennismaken met de rijke en gevarieerde collecties in de vele locaties. In het museum O.L.V. ter Potterie creëerden enkele jongeren een hoorspel.

2020 06 18 Jongereninde Potterie c Evelien Vandenberghe 6

In dit hoorspel werden jongeren uitgedaagd om zich te verdiepen in de vele bijbelse verhalen die de werken in de Potterie verbergen. Het bleken heel spannende verhalen met ook heel wat referenties aan onze eigen hedendaagse maatschappij. In het hoorspel zitten dan ook heel wat leuke kwinkslagen en verwijzingen naar vandaag. De zilveren kerkschat doet denken aan het fortuin van de vele machthebbers nu. De jongeren hadden ook heel wat vragen. Heeft de schim van Onze Lieve Vrouw een gezicht? Wat doet een moderne verwarming in een museum? En, wat heeft O.L.V. ter Potterie te maken met de bende van Nijvel? De jongeren geven een frisse kijk op deze zonet vernieuwde parel.

Dit scholenproject is een samenwerking tussen Musea Brugge en Brugge Plus vzw, met dank aan jeugdauteur Sylvia Vanden Heede en VOXX Academie.

Meer weten en zelf doen met jongeren in onze musea?