Sluiten

Aftellen naar het nieuwe Museum Sint-Janshospitaal

1 september 2023

Binnen drie maanden zwaaien de poorten van het Museum Sint-Janshospitaal open. Voor het nieuwe museum creëerde Musea Brugge een volledig nieuwe collectiepresentatie over zorg(en) doorheen de tijd. Het museum neemt je mee langs oude en hedendaagse kunstwerken, boordevol verhalen over empathie en gastvrijheid. Koop vandaag alvast je museumticket om als eerste te genieten van de gloednieuwe museumervaring.

082023 2023 Renovatie Sint Janshospitaal
082023 2023 Renovatie Sint Janshospitaal 3

Het Museum Sint-Janshospitaal wordt een plek die tot het hart zal spreken. Niet in het minst dankzij de wereldvermaarde Memling-collectie, de fascinerende oude kunst én hedendaagse werken - van onder meer Berlinde de Bruyckere - en de verschillende verhalen en getuigenissen over gastvrijheid en empathie. Ontdek hoe het was om ziek te zijn doorheen de eeuwen, hoe we vroeger en vandaag omgaan met afscheid en rouw, en verbind je eigen hartslag letterlijk met die van je medemuseumbezoeker. Het Museum Sint-Janshospitaal wordt het kloppend hart van de stad, een warme plek waar we de bezoeker centraal zetten.

Ondertussen treffen we de laatste voorbereidingen voor de opening van het museum op 16 december 2023. De kunstwerken worden één voor één naar hun nieuwe plek in het museum verhuisd, de audiogidsen worden ingesproken, de touchtafels ontwikkeld en de museumgidsen opgeleid.

Ervaar het gloednieuwe museum als eerste en koop vandaag nog je museumticket. Ook groepstickets zijn vanaf nu te koop in onze online ticketshop. Groepen zijn welkom voor een bezoek met één van onze museumgidsen of een vrij bezoek vanaf 9 januari 2024.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht