Sluiten
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

Vrienden van Musea Brugge

Vrijwilligerswerking

Aan de Vriendeninfobalie - nu wegens corona gesloten - in het Groeningemuseum kan de bezoeker iedere namiddag informatie krijgen over Musea Brugge en de vriendenvereniging VSMB. Dit kan enkel door de onvermoeibare inzet van de vele VSMB-vrijwilligers. Daarnaast begeleiden vrienden-vrijwilligers de MEMORABEL rondleidingen.

Vrienden-in-kleur
Inge Kinnet Schemertijd St Jan023

MEMORABEL gaat zijn vijfde jaar in! Sinds 2016 verwelkomt Musea Brugge mensen met dementie en hun zorgverleners. Zo krijgen mensen die jarenlang een actief leven leidden de kans om musea te bezoeken zoals ze dat vroeger deden.

Men kan een rondleiding boeken voor het Sint-Janshospitaal, Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie en het Volkskundemuseum en binnenkort ook in het Groeningemuseum.

Een MEMORABEL-rondleiding wordt begeleid door speciaal opgeleide gidsen. Zij worden bijgestaan door vrijwilligers van de Vrienden van de Musea Brugge.
De groep maakt, op eigen ritme en met veel aandacht voor elke deelnemer, gedurende een uur kennis met de unieke locaties en collecties van Musea Brugge.

De VSMB vrijwilligers ondersteunen het publieksgerichte en dynamische imago van onze musea.

Voor meer info over de vriendeninfobalie (VIB) of de begeleiding van MEMORABEL rondleidingen, contacteer het secretariaat op het nummer +32 470 77 47 51 of via e-mail coordinator-vrijwilligers@vsmb.be of via het contactformulier.

< naar hoofdpagina

BEN JIJ DE VRIJWILLIGER DIE WE ZOEKEN?