Sluiten
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

Vrienden van Musea Brugge

Met Jan Garemijn op het vieruurtje

In het (vernieuwde) Gruuthusemuseum trekt zeker het schilderij met de voorstelling van het ‘Vieruurtje’ vaak iedereens aandacht.

Hartelijk dank voor je bezoek, maar helaas, wegens het grote succes moeten we de inschrijvingen voor deze activiteit vervroegd afsluiten. Misschien ontmoeten wij elkaar op een van onze activiteit?

4 uur garemijn
(c) Musea Brugge

Het leuke genretafereeltje, dat de titel ‘Het vieruurtje’ heeft meegekregen, is een belangrijk werk in het oeuvre van de achttiende-eeuwse Bruggeling Jan Garemijn, maar het is ook een interessant schilderij omdat we kennis maken met de leefwereld van de gegoede burgerij in Brugge tijdens het rococo.

Kunsthistoricus Jean Luc Meulemeester gaat voor de Vrienden van de Brugse Musea inhoudelijk dieper in op dit schilderij en zal ons wat meer te vertellen over de pedigree, de iconografie en over het gebruik van exotische dranken tijdens de achttiende eeuw.

Dit schilderij weerspiegelt de levenswijze van een welgestelde burgerfamilie in Brugge en heel wat details zijn zeer verhelderend voor de sfeer en het zorgeloze leven van de achttiende-eeuwse aristocratie.

Een bijpassend drankje en een hapje zullen niet ontbreken. Op die manier bieden we onze vrienden een exceptionele nieuwjaarsdrink aan.

U kan nu inschrijven voor deze gratis activiteit, die zal plaatsvinden in de Vriendenzaal op zondag 29 januari, met mogelijkheid om te kiezen uit 14:00 uur of 17:00 uur .
Per voordracht kunnen enkel de eerste 70 inschrijvingen deze lezing bijwonen!

De lezing is enkel en gratis voor de leden van VSMB.

Klik of druk hier om je in te schrijven

Praktisch

Wie? Jean Luc Meulemeester
Wat? lezing “Met Jan Garemijn te gast op het vieruurtje
Waar? Vriendenzaal - Dijver 12 - 8000 Brugge
Wanneer? Zondag 29 januari om 14:00 uur en 17:00 uur; exclusief en gratis voor leden VSMB
Hoe?
Klik of druk hier om je in te schrijven.