Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

Vrienden van Musea Brugge

Antonius Claeissens

STEUN ONS BIJ HET VERWERVEN VAN DIT SCHILDERIJ van de Brugse schilder Antonius Claeissens, Portret van Robert van Belle, 1563

Antonius Claeissens

[De Crowdfunding werd afgesloten]

Onze vereniging heeft zich bij Musea Brugge geëngageerd een deel van de aankoopprijs van dit belangrijke en aan de Brugse schilderschool gerelateerde werk te sponsoren.
Antonius, zoon van Pieter I Claeissens, kreeg zijn opleiding bij zijn vader en nadien in het atelier van Pieter Pourbus.
Alhoewel Musea Brugge meerdere werken van deze telg uit de Claeissensdynastie bezit, zijn daar geen individuele portretten bij.
Deze aankoop zal die lacune vullen
.
De tentoonstelling 'Pieter Pourbus en de Vergeten meesters' in het Groeningemuseum in 2017, heeft het belang getoond van de portretschilderkunst in het 16de eeuwse Brugge.

U kan ons helpen dit waardevolle werk te verwerven door storting op cultureel mecenaatsrekening VSMB, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding: +++129-1036-00047+++ (opgepast: gestructureerde mededeling!).
Giften vanaf € 40,00 per jaar geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op de gestorte som.

Hartelijk Dank!