Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Verrijk jij mee de kijk op Brugge?

15 september 2020

Ben jij een kenner van Brugge en deelgemeenten en deel je graag die kennis? Dan moet je beslist een kijkje nemen op verrijkdekijkopbrugge.be. Je kunt ons helpen om meer te weten te komen over onbekende stukjes Brugge.

Verrijkdekijk DEF11 002

Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge zetten de komende maanden duizenden oude onbeschreven afbeeldingen met Brugse gezichten online op verrijkdekijkopbrugge.be. Om ze te beschrijven, doen we graag een beroep op jullie. Want, samen weten we meer dan alleen. Misschien zit jouw buurt, straat of huis er wel tussen!

Het beschrijven van de afbeeldingen is leuk en eenvoudig. Registreer jezelf op verrijkdekijkopbrugge.be en je kunt aan de slag. De afbeeldingen worden in willekeurige volgorde aangeboden. Via enkele heldere invulvelden maak je beschrijvingen. Liever een andere afbeelding? Ga dan gewoon even verder. Achteraf kun je de beschrijvingen nog aanpassen. Uiteindelijk komt alles, na controle door professionele registrators, voor het grote publiek ter beschikking op Erfgoedbrugge.be

De afbeeldingen zijn gemaakt van verschillende types documenten: foto’s, lithografieën, aquarellen, schetsen, postkaarten, tekeningen, vlaggenontwerpen … De Openbare Bibliotheek brengt onder meer stadsgezichten uit haar rijke Brugensia collectie (waaronder lithografisch werk van Buffa, Daveluy, Gailliard en Petyt), diapositieven uit het Fonds Stalpaert en modellenboeken van de Brugse drukker Vande Vyvere-Petyt. Het Stadsarchief stelt nieuw materiaal van de Brugse drukker Louis Bauweraerts ter beschikking en put uit de collectie van de bekende verzamelaar Guillaume Michiels. Musea Brugge toont onder meer werk van drukker Auguste Ancot en kunstenaars Emile Rommelaere, Flori Van Acker, Edmond van Hove en André Vlaanderen.

Maak snel kennis met deze pareltjes en help ons het Brugse erfgoed beter te ontsluiten.

Verrijk de kijk op Brugge