Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Tom Deschacht is nieuwe coördinator pers en publiciteit

13 mei 2021

Na een aanwervingsprocedure start vanaf 16 juni een nieuwe verantwoordelijke pers en communicatie bij Musea Brugge: Tom Deschacht.

IMG 7410

Tom Deschacht (°1985) is afkomstig van Brugge en behaalde een masterdiploma Journalistiek aan de KU Leuven, campus Brussel, en een bachelor in het secundair onderwijs, Frans, Engels en geschiedenis.

Hij begon zijn carrière als freelance regiocorrespondent in Brugge voor onder meer Het Nieuwsblad, Radio 2 en Krant van West-Vlaanderen. Later werkte hij ook nog bij De Morgen en als redacteur bij VRT NWS.

Deschacht werkte van 2012 tot 2018 als pers- en communicatieverantwoordelijke bij Het Entrepot, jongerencultuurhuis in Brugge, en was daarna nog aan de slag als woordvoerder van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en als persverantwoordelijke van hogeschool Odisee.

Vanaf 16 juni volgt hij Sarah Bauwens op. Zij leidde 21 jaar de Communicatieafdeling na 7 jaar Educatieve Dienst, die destijds zowel publiekswerking als promotie behartigde. Nu start zij een nieuwe functie bij het team publieksbemiddeling, waar ze verantwoordelijk wordt voor communities, kansengroepen en vrijwilligers.

Beiden zijn zeer geëngageerd en gemotiveerd om hun nieuwe job uit te oefenen en dragen Musea Brugge hoog in het vaandel.

Voor Tom is deze job het gedroomde kruispunt waar zowel zijn ervaring in pers en communicatie, zijn voorliefde voor kunst en cultuur als zijn passie voor Brugge samenkomen. Hij is dan ook bijzonder enthousiast om aan de slag te gaan bij Musea Brugge, om de indrukwekkende collecties en museumlocaties verder onder de aandacht te brengen én mee zijn schouders te zetten onder de veelbelovende projecten die in de steigers staan de komende jaren.