Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Ruim 60.000 bezoekers voor expo Spaanse Barok in Sint-Janshospitaal

8 oktober 2019
20171019 0202

Op zondag 6 oktober eindigde de tentoonstelling ‘De Mena, Murillo, Zurbarán. Meesters van de Spaanse Barok’ in het Brugse Sint-Janshospitaal met maar liefst 60.835 bezoekers. Dit spectaculaire resultaat maakt van deze expo één van de best bezochte Brugse tentoonstellingen van de voorbije jaren. Zowel het publiek als de nationale en internationale pers waren lovend. Vooral de bijzondere manier waarop de kunstwerken werden gepresenteerd, viel erg in de smaak.

De kunstwerken reizen nu door naar de samenwerkingspartner van Musea Brugge in dit project, het Musée National d’Histoire et d’Art (MNHA) in Luxemburg. De tentoonstelling zal er in het voorjaar van 2020 te zien zijn. Musea Brugge verheugt zich daarna op de mogelijke terugkeer van Pedro de Mena’s sculptuur van Johannes de Doper (ca. 1675). De eigenaar, die ook in het verleden al belangrijke werken uitleende aan Musea Brugge, overweegt immers om het uitzonderlijke werk als langdurig bruikleen te plaatsen in het Sint-Janshospitaal.

Let op: Van 7 oktober tot 28 oktober 2019 wordt de expo De Mena, Murillo en Zurbarán ontmanteld. In dat kader zal een deel van het museum niet toegankelijk zijn. Er geldt dan een reductietarief: € 10 / € 8 (red). De werken van Hans Memling blijven zichtbaar.