Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Oproep! Beschrijf een nieuwe set beelden voor ‘Verrijk de kijk op Brugge’

7 september 2021

Sinds kort staat een nieuwe set beelden klaar op het platform 'Verrijk de kijk op Brugge'. Musea Brugge verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers om de beelden te beschrijven.

2021 09 07 Oproep Verrijkde Kijk

Via het platform ‘Verrijk de kijk op Brugge’ beschrijven vrijwilligers historische beelden van Brugge. In juni werd een derde lading beelden voltooid op www.verrijkdekijkopbrugge.be. Daarmee staan nu maar liefst 4.000 beelden online met telkens een korte toelichting.

Sinds kort staat een nieuwe set beelden klaar om beschreven te worden: een gevarieerde selectie prenten en tekeningen uit het Brugge van de 19e en begin 20e eeuw. Beschrijf de vlagontwerpen van André Vlaanderen voor Brugse winkels of de ontwerpen van affiches en stadsgezichten van Flori Van Acker. Of, spreken de architectuurtekeningen van Jean Brunon Rudd je meer aan? Verdwaal in de straten van Brugge in de stadsgids van Louis Navez of ontdek de Brugse bedrijfswereld met de modelboeken van Louis Bauweraerts met visitekaartjes, menu’s en ander drukwerk. De beelden werden geselecteerd uit de collectie van Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge.

De nieuwe selectie beelden is geknipt voor elke liefhebber van Brugge. We dagen jullie uit om de beelden zo exact mogelijk te beschrijven: herken je de straat, het huis, het monument, de winkel, het parkje? Noteer het zo gedetailleerd mogelijk. Zo helpen jullie onze collecties nog beter doorzoekbaar te maken.

Hoe starten?

STAP 1: Ben je nog niet ingeschreven voor het project? Registreer jezelf dan snel via de link hieronder en duik mee in de collectie.

IK DOE MEE – Registreer me

STAP 2: ben je al geregistreerd? Start dan nu met beschrijven

Starten met beschrijven

Wil je meer informatie over het project Verrijk de kijk op Brugge? Klik dan hier.

Info

  • info@verrijkdekijkopbrugge.be of t 050 44 87 96
  • ‘Verrijk de Kijk op Brugge’ is een partnerschap tussen Musea Brugge, Stadsarchief Brugge, Openbare bibliotheek Brugge, Cluster Cultuur Stad Brugge, Meemoo, Vlaamse Kunstcollectie VKC en met de steun van de Vlaamse Overheid. Met bijzondere dank aan de collega's van Plantentuin Meise om het platform ‘DoeDat’ ter beschikking te stellen.