Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Eerste lichting Musea Brugge-gidsen gaat aan de slag

24 maart 2022

In het Groeningemuseum vond dit weekend het startmoment plaats voor de eerste lichting gidsen van onze gloednieuwe gidsenwerking. Begin deze zomer gaat een team van 54 gemotiveerde gidsen aan de slag in het Groeningemuseum, Gruuthusemuseum en Sint-Janshospitaal.

Groepsfoto gidsen vierkant

Na de initiële oproep van vorig jaar kreeg Musea Brugge maar liefst 180 enthousiaste inschrijvingen binnen van kandidaat-gidsen. Daaruit werd een selectie gemaakt van 54 gidsen, die op zaterdag 26 maart aan elkaar werden voorgesteld.

We starten bewust met een beperkte selectie om met een hecht en vertrouwd team een mooie bezoekersbeleving aan te bieden. De nieuwe gidsen zullen daarbij niet alleen hun uitgebreide kennis van de collectie van Musea Brugge doorgeven. We gingen namelijk op zoek naar de gids die niet alleen vertelt, maar ook luistert. De gids die interactief rondleidt, en die het verhaal zo boeiend en op maat van de groep brengt dat de bezoekers er achteraf over blijven doorpraten. We zijn ervan overtuigd dat we met deze gidsenpool onze bezoekers een topervaring kunnen aanbieden.

De komende maanden worden de Musea Brugge-gidsen grondig klaargestoomd om tegen het begin van de zomer aan de slag te kunnen. Vanaf deze zomer zul je in het Groeningemuseum én in het Gruuthusemuseum een rondleiding kunnen boeken met een gids uit deze nieuwe werking. Op langere termijn volgt dan ook onze expohal BRUSK. Bovendien zullen ze meteen ook aan de slag gaan op de veelbelovende toptentoonstelling van Otobong Nkanga, die op 25 juni start in het Sint-Janshospitaal. We zijn er dan ook zeker van dat deze gidsenpool een belangrijke toegevoegde waarde zal betekenen voor onze museale werking, en dat binnen- én buitenlandse bezoekers dit erg zullen waarderen.

Lees meer over Otobong Nkanga

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht