Sluiten

Mind the Artist / Take-over MOOOV

11 maart 2021

MOOOV nestelde zich tijdens de zomermaanden van 2021 telkens voor twee weken in één van onze locaties. De organisatie creëerde een tijdelijke thuisbasis in vijf musea en verbond op die manier kunst en film.

Campagnebeeld snit 30juni

Op donderdag 15 juli steekt MOOOV van wal in de kleinste zaal van het Groeningemuseum met een intieme vertoning van de surrealistische klassieker 'L’Atalante' uit 1934. Niet toevallig, want in die zaal hangt 'Boot op het kanaal' van Henri Le Sidaner. Afsluiten doen we op donderdag 16 september met een vette knipoog: de jongeren van PLATFORM, de programmatoren van morgen, kiezen voor 'Night at the Museum' in de prachtige tuin van het Volkskundemuseum.

Tussen deze eind- en startdatum kun je elke donderdag genieten van een kleine, grote, experimentele of intieme guerrillavertoning binnen in een museum of in openlucht. Vlaamse filmprogrammatoren (Orlando Verde, Lieve Van Keirsbulck, Patrick Deboes, …) sloegen de handen in die van de jongeren van PLATFORM en kwamen samen tot een bijzonder en eenmalig programma, met filmkeuzes die in dialoog gaan met de rijke kunstcollectie of tijdelijke tentoonstellingen van Musea Brugge.

Ondertussen reist de kleinste cinema van Brugge mee van museum tot museum. Hoort film thuis in een museum en is er zoiets als de zevende kunst? We rollen onze black box de 'white cube' binnen en stellen de vraag aan de bezoekers van het museum aan de hand van een verrassend programma korte en middellange films.

15 juli tot en met 29 september 2021

PROGRAMMA