Sluiten

Conservator Anna Koopstra wint prestigieuze kunsthistorische prijs

30 oktober 2023

Afgelopen week mocht Anna Koopstra, conservator vroege Nederlandse schilderkunst bij Musea Brugge, de Karel van Manderprijs 2023 in ontvangst nemen. Dat is de belangrijkste kunsthistorische prijs van Nederland. Ze ontvangt de prijs voor haar publicatie 'Jean Bellegambe (c. 1470 – 1535/36). Making, Meaning and Patronage of His Works' (2022).

Anna Koopstra Karel Van Manderprijs
Cover Koopstra

De Karel van Manderprijs wordt sinds 1958 toegekend aan een Nederlandse of in Nederland werkzame kunst- of architectuurhistoricus die een waardevolle wetenschappelijke kunsthistorische publicatie uitbracht. De jury kwam dit jaar van een longlist van 47 publicaties tot een shortlist van zes nominaties en koos daaruit de publicatie van Anna Koopstra.

Volgens het juryrapport voegt "[h]et boek van Anna Koopstra over Jean Bellegambe [...] een uiterst zorgvuldige, gedegen en prachtig uitgegeven studie toe aan de monografieën over vroege Nederlandse schilders."

In december brengt Anna Koopstra een nieuwe publicatie uit over haar onderzoek naar de beroemde Vlaamse primitief Hans Memling. Eentje om naar uit te kijken.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht