Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten

Musea Brugge verwelkomt 20.000ste bezoeker op expo Strook

22 februari 2022

Musea Brugge heeft deze voormiddag de 20.000ste bezoeker verwelkomd voor de expo Strook. De succesvolle tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 6 maart en wordt afgesloten met een muzikale nocturne in samenwerking met Cactus Muziekcentrum.

20000ste Bezoeker Strook C Sarah Bauwens 003

Stefaan De Croock, alias Strook, zette persoonlijk de 20.000ste bezoeker aan de expo in de bloemetjes. Die eer viel te beurt aan de zestienjarige Niels Borgermans, die met zijn klas van Kunsthumaniora Sint-Lukas in Brussel het Groeningemuseum bezocht, een van de drie locaties van de Strook-expo ‘It’s only a matter of time’. Ook Elviera Velghe, directeur Musea Brugge, Publiek & Tentoonstellingen, en cultuurschepen Nico Blontrock huldigden Niels.

De expo van Strook is de voorbije maanden zeer duidelijk in de smaak gevallen bij het grote publiek - bij binnenlandse én buitenlandse bezoekers - en is een van de hoogtepunten van ons kunstenfestival Mind the Artist, dat we half maart afsluiten.

De tentoonstelling wordt in schoonheid afgerond op zaterdag 5 maart met een muzikale Nocturne. Daarvoor slaat Musea Brugge de handen in elkaar met Cactus Muziekcentrum. Zowel in het Groeningemuseum als in het Sint-Janshospitaal vinden muzikale interventies, concertjes en improvisaties plaats. Cactus maakte samen met Strook een boeiende selectie aan artiesten uit onze avontuurlijke Belgische muziekscène. Zij zetten muzikale conversaties op met de werken van Strook. De perfecte manier om deze expo nog één keer te (her)ontdekken. Van het stemmige Arentshof maken we een centrale ontmoetingsplaats met pop-upbar, om de avond in schoonheid af te sluiten.

Expo Strook Muzikale Nocturne Strook: It's only a matter of time