Vanaf 1 april 2023: nieuwe openingsdagen en ticketprijzen Lees meer

Sluiten
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

Vrienden van Musea Brugge

Lezing Triënnale Brugge: een blik achter de schermen

Sized Trienale 2021 FM11
(c) Musea Brugge

Het Dagelijks Bestuur van VSMB heeft beslist, om uit burgerzin n.a.v. de epidemiologische situatie en uit solidariteit met de zorgsector, de lezing van zondag 12 december over Triënnale Brugge: een blik achter de schermen af te gelasten.
Het Dagelijks Bestuur vindt het erg jammer dat we op die manier onze talrijke leden geen mooi jaareinde kunnen bieden, maar de omstandigheden hebben onze goede intenties ingehaald.
Met onze excuses hiervoor, maar dit leek ons, gezien de omstandigheden, de enige juiste beslissing

Een blik achter de schermen

Triënnale Brugge bouwt sinds 2015 verder op een reeks triënnales die in 1968, 1971 en 1974 werden samengesteld en nu terug deel van het publiek terrein geworden zijn. Internationale en regionale kunstenaars en architecten worden door het artistiek team uitgenodigd om nieuwe tijdelijke interventies voor te stellen. Een tiental kunstwerken en ontmoetingsplekken gaan om de drie jaar actief in dialoog met de omgeving: langs waterwegen, door geplaveide straten, in vreedzame godshuizen of braakliggende terreinen.

Triënnale Brugge 2021: TraumA creëerde voorbije zomer een meerstemmig discours, met ruimte voor verbeelding, schoonheid, duisternis en complexiteit. Een ruimte waar kunstenaars en architecten zowel de bühne als de stoffige coulissen konden verkennen met een parcours van sculpturale, architecturale en organische creaties. Ook na Triënnale Brugge 2021: TraumA zetten we verder in op het gesprek over hedendaagse kunst in de publieke ruimte in Brugge. We bekijken we hoe de themalijnen werden aangepakt, focussen we op het aangereikte spectrum, de mogelijke impact ervan op de stad, haar bewoners en bezoekers.

De lezing is exclusief voor de leden van VSMB.
Snel reageren is dus de boodschap!

Samengevat:
Wie? Els Wuyts en Shendy Gardin
Wat? lezing: Triënnale Brugge: een blik achter de schermen
Waar? Vriendenzaal, Dijver 12 - 8000 Brugge
Wanneer? zondag 12 december om 10:30 uur