Sluiten

Partners

Musea Brugge werkt structureel samen met verschillende vaste partners. Die vind je hier terug. Musea Brugge werkt ook samen met partners voor tijdelijke projecten. Die vind je daar terug. Dit geldt ook voor samenwerkingen met mediapartners.

Vrienden van Musea Brugge (VSMB)

De Vriendenvereniging van Musea Brugge zorgt voor financiële ondersteuning bij belangrijke kunstaankopen en bevordert op alle mogelijke manieren de belangstelling voor de musea. Leden van de vereniging genieten heel wat voordelen: gratis toegang tot onze museumcollecties, tentoonstellingen en activiteiten. Wie lid is, krijgt korting op museumpublicaties en ontvangt gratis het Musea Brugge Magazine. De Vrienden van Musea Brugge organiseren regelmatig culturele uitstappen en organiseren jaarlijks een reeks wetenschappelijke lezingen. Vrienden krijgen gratis toegang tot de lezingen.

Vlaamse Kunstcollectie (VKC)

De Vlaamse Kunstcollectie telt vijf stichtende leden: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum, het Museum voor Schone Kunsten Gent, M - Museum Leuven en Mu.ZEE in Oostende. Samen bieden zij een voortreffelijk overzicht van de kunstproductie in de Zuidelijke Nederlanden en België, van de middeleeuwen tot de eenentwintigste eeuw, en dit in een internationale context. In hun collecties bevinden zich topwerken die tot het werelderfgoed gerekend worden, waaronder werken van Jan van Eyck, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en James Ensor.

Meemo - Art in Flanders

Meemo werkt voor en samen met Vlaamse musea en erfgoedinstellingen om de digitale afbeeldingen van hun collecties te beheren. Meemo maakt collecties aan de hand van correct en kwalitatief beeldmateriaal zichtbaar op één platform om educatie en onderzoek van de kunst- en erfgoedcollecties te stimuleren, om een bron van inspiratie aan te bieden aan iedereen die op zoek is naar visuele verrijking.

Brugge Plus vzw

Brugge Plus vzw is een Brugse culturele vzw met als kerntaak de organisatie van evenementen, de uitwerking van initiatieven rond cultuurcommunicatie, de organisatie van het onderwijsproject 'Vel tegen Vel'. De vzw is ook verantwoordelijk voor het cultuur-toeristische onthaal en de ticketverkoop via In&Uit en www.ticketsbrugge.be. Je vindt Brugge Plus vzw terug als organisator van projecten die multidisciplinair zijn, zich in de openbare ruimte afspelen of specifieke doelgroepen bereiken. Brugge Plus vzw voert participatie, kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Visitbruges/Meeting in Brugge

- Ondersteunt een kwalitatief belevingsklimaat.
- Zet de internationale bestemming Brugge krachtig in de markt via het juiste verhaal, naar de juiste doelgroep, via het juiste kanaal op het juiste moment.
- Verbindt met Brugge-bezoekers, zowel fysiek als virtueel.
- Begeleidt de toeristische ontwikkeling van de stad door de impact ervan beheersbaar te houden.

Vanuit de kernwaarden van de Stad Brugge draagt Visitbruges op duurzame wijze bij aan de gewenste stedelijke dynamiek die evenwichtig, verbindend, aantrekkelijk en ondernemend is. Op die manier draagt Visitbruges bij aan het geluk van inwoners, ondernemers en (zakelijke) bezoekers.

Triënnale Brugge

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van Brugge die UNESCO Werelderfgoed is. Internationale en regionale kunstenaars en architecten worden uitgenodigd om nieuwe tijdelijke installaties voor te stellen. Een tiental kunstwerken en ontmoetingsplekken gaan telkens actief in dialoog met de omgeving, langs waterwegen, door geplaveide straten, in vreedzame godshuizen of braakliggende terreinen. Voor bezoekers vormt dit een zomerse ontdekkingstocht langs een uniek gastvrij parcours met een maatschappelijk vraagstuk. In aanloop naar een nieuwe editie, staat deze zomer de Pre-Triënnale Brugge 2019 op het programma.

Triënnale Brugge is een samenwerking tussen Brugge Plus vzw, Kenniscentrum vzw, Cultuurcentrum Brugge en Musea Brugge, in opdracht van de Stad Brugge.

Erfgoedinzicht

Op Erfgoedinzicht vind je collecties en activiteiten van verschillende musea, archieven, kerken en heemkundige kringen. Zo wordt het culturele erfgoed van Oost- en West-Vlaanderen virtueel toegankelijk. Grasduin door de collecties van Musea Brugge & ontdek de collectie op een andere manier.