Sluiten

8 x met je kinderen op avontuur in onze musea

27 juni 2024

Beleef deze zomer de leukste avonturen in onze musea. Ontdek onze gratis zoektochten en schattenjachten voor kleuters en kinderen. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan mag je gratis binnen in onze musea.

Kinderen Musea Brugge Femke den Hollander
Kinderen Musea Brugge2 Femke den Hollander

Met kleuters (+3 jaar)

Allemaal Beestjes • Groeningemuseum

In het Groeningemuseum hangt een portret van een meisje en haar hondje, Mopsie. Mopsie voelt zich soms eenzaam. Ga jij mee op zoek naar speelkameraadjes voor hem? Doe je ogen wijd open want de dieren zitten soms goed verstopt.

Kinderhospitaal Sint Janshospitaal Musea Brugge

Kinderhospitaal • Museum Sint-Janshospitaal

Trek een doktersjasje aan en voer onderzoek uit op je poppen in het kinderhospitaal. Genees de zieke popjes met een verband, stel een diagnose met de röntgenfoto's of doe onderzoek in de vele boekjes.

Doris de Dodo Musea Brugge

Met kinderen (+6 jaar)

Schatten van Vlieg: op stap met Doris de Dodo • Museum Sint-Janshospitaal

De schatkist van Vlieg zit deze zomer verstopt op de zolder van het Museum Sint-Janshospitaal. Maak kennis met uitgestorven diertjes zoals Doris en denk mee na over de toekomst van onze planeet. Kan jij de denk-, kijk- en doe-opdrachten tot een goed einde brengen en de schat vinden?

Audiotour Sint Janshospitaal Musea Brugge

Het Geheim van Hugo • Museum Sint-Janshospitaal

Museumassistent Hugo heeft tijdens zijn ronde door het museum ontdekt dat hij met de personages op de schilderijen kan praten. Hij wijdt je met plezier in zijn geheim in. Een hilarische audiotour van het Geluidshuis, met de stemmen van Wim Willaert, Ann Tuts, Tom Vermeir, Liesa Naert en Sébastien Dewaele.

Zoektochten Gruuthusemuseum Kinderen Musea Brugge

Ik zie, ik zie... Een doosje vol schatten • Gruuthusemuseum

Ontdek alle kantjes van het museum. Volg de hints en zoek de mooiste en meest interessante objecten. Heb je ze allemaal gevonden? Kraak dan de code van de kist en je krijgt een leuke verrassing.

Op zoek naar het verloren perkament • Gruuthusemuseum

Kan jij het verloren perkament vinden en de code kraken? Deze spannende zoektocht is geschikt voor zowel horende, slechthorende als dove kinderen vanaf 8 jaar.

De groene pluim Musea Brugge

De Groene Pluim • Groeningemuseum

Ga op ontdekking door het museum met de halsbandparkiet van Jan van Eyck. Via zoek-, kijk- en doe-opdrachtjes kom je meer te weten over zes eeuwen schilder- en beeldhouwkunst.

Museummenu molenbrigade Musea Brugge Femke den Hollander

Bezoek de molen • Sint-Janshuismolen

Breng een bezoekje aan de oude Sint-Janshuismolen in de rustige Sint-Annawijk. De molenaars tonen je met plezier de kneepjes van het vak. En als de wind goed zit, kan je zien hoe de molen graan maalt.

Vraag de gratis zoektochten aan de kassa van het museum. Veel speurplezier.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht