Op donderdag 26 mei (O.L.H.-Hemelvaart) zijn onze musea gesloten in de namiddag.

Sluiten

Volkskundemuseum met je gezin

20 maart 2021

Bezoek het Volkskundemuseum via de erfgoedapp 'Julia's vertellementjes' of de expo 'Kinderen van toen, senioren van nu'. Na het bezoek kun je je amuseren met de volksspelen in de tuin.

Ingekinnetvolksmuseum022
Luisterspel volkskundemuseum

Julia's vertellementjes
(+7 jaar)

De erfgoedapp 'Julia’s vertellementjes' flitst je terug naar het jaar 1920. Het guitige meisje Julia wacht je daar op en neemt je met haar gezellige gebabbel mee doorheen het museum. Samen bezoek je haar school, de werkplaats van haar vader, de kruidenier, de tuin en haar huis. Ze vertelt je op elke plaats een verhaal en stelt je af en toe ook een vraag.

Hoe werkt het?
Je kunt het luisterspel beluisteren via de Erfgoedapp (gratis te downloaden op je smartphone of tablet via deze link.) Neem je telefoon mee naar het museum. Zorg ook voor een hoofdtelefoon of oortjes, dat is aangenamer om te luisteren.

Ter plaatse:
Verbind je met de gratis wifi van het Volkskundemuseum. Je kunt nu het luisterspel via de Erfgoedapp (rode bol met kompas) downloaden. Eens geopend, verschijnt op jouw scherm het icoon van een toetsenbord. Je opent het toetsenbord en tikt het cijfer 0 in. Het verhaal kan beginnen.

  • Geschikt voor kinderen van 7 jaar en hun (groot)ouders.
Download de Erfgoedapp
Metjeklas ingekinnetvolksmuseum012

Expo 'Kinderen van toen, senioren van nu' (+6 jaar)

In deze expo neem je je kinderen mee naar de kindertijd van (groot)oma en (groot)opa. Hoe ging het er vroeger aan toe? Leer koffie malen zoals toen of leer netjes het bed opmaken. Verkleed je en neem een nieuwe klasfoto. Stap het verleden in, zonder televisie, choco, pizza of pokémonkaarten. Was alles toen beter?

Deze expo maakt deel uit van het Volkskundemuseum en kan met een toegangsticket van het Volkskundemuseum worden bezocht.

  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders.
Emma en Miel Musea Brugge

Een feest voor Emma en Miel (+4 jaar)

Emma en Miel zijn dolverliefd en willen graag een trouwfeest geven. Maar het ontbreekt hen aan de nodige centjes. Help jij hen door een paar klusjes te doen in het museum? De hoedenmaker, de meester en de kruidenier wachten al op jou!

  • Een rugzak voor kinderen vanaf 4 jaar die graag de handen uit de mouwen steken!

Praktisch

  • Kinderen tot en met 12 jaar bezoeken het museum gratis
  • Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar betalen de reguliere toegangsprijs
  • Let op: ook wie het museum gratis bezoekt, boekt een ticket
Koop tickets! Volkskundemuseum