Sluiten

VACATURE: Educatief Medewerker Leerling-Meester II

29 maart 2024

Werken bij Musea Brugge is werken in een boeiende, inspirerende en kwaliteitsvolle werkomgeving waar je het beste uit jezelf naar boven kan halen. Schitter jij binnenkort als Educatief Medewerker (m/v/x) voor het project Leerling-Meester II? Lees snel verder.

2022 Prentenkabinet 8 LR

In 2022-2023 werkte Musea Brugge aan de verdiepende registratie en online ontsluiting van 874 figuurtekeningen uit de deelcollectie Academie, Prentenkabinet Brugge onder de noemer 'Leerling-Meester'. Het resultaat daarvan kan je hier bekijken. In 2024-2025 kan Musea Brugge hierop verder werken dankzij een nieuwe projectsubsidie van Vlaanderen. De focus ligt nu op netwerkvorming van Brugse kunstenaars en academische lespraktijken in een internationaal perspectief, onder de noemer 'Leerling-Meester II: de lokroep van het buitenland'. Dit willen we uitwerken samen met enkele sterke internationale partners: Academia Belgica en Villa Medici in Rome, INHA in Parijs en RKD in Den Haag. Via RKD en INHA kunnen we de onderzoeksresultaten meteen internationaal ontsluiten in hun databases.

Functieomschrijving

Als educatief medewerker werk je 4/5 en beschik je over sterke digitale vaardigheden. Je zorgt voor online ontsluiting en digitale presentatie van de netwerken, wikipedia-artikels, de organisatie van de Autumn Drawing School, voordrachten in de academies, samenwerking met de Academie Brugge rond het educatief aanbod in het Prentenkabinet en de presentatie van het onderzoek in BRON. Jouw takenpakket bestaat uit:

  • Duurzame ontsluiting onderzoeksresultaten in een internationaal wetenschappelijk netwerk: IIIF-ontsluiting op collectie.museabrugge.be, publicatie van de objecten en vervaardigers op Wikidata en Wikimedia, registratie van nieuwe vervaardigers en verrijking van bestaande vervaardigers in de databases van RKD en INHA, uittekenen van kunstenaarsnetwerken via netwerkanalyse, publicatie van een wetenschappelijk artikel over netwerken vervaardigers, deelname aan een internationaal congres en duurzame ontsluiting via BRON.
  • Participatie en publieksbemiddeling: Samenwerking met Academie Brugge (DKO), uitwerking van een lezingentournee langs Vlaamse academies, organisatie van een internationale Autumn Drawing School in Brugge, crowdsourcing van archiefbronnen.

Als educatief medewerker maak je deel uit van het team publieksbemiddeling (afdeling Publiek & Tentoonstellingen).

Profiel

Je bent in het bezit van een bachelor diploma of je kan 5 jaar relevante ervaring voorleggen.

Je hebt voeling met kunst en je hebt affiniteit met het kunstonderwijs. Je staat open voor nieuwe vormen van educatie en publieksbemiddeling in het museaal landschap. Kennis hebben van Musea Brugge en zijn collectie is een voordeel.

Je kan jezelf snel inwerken in een project.

Je kan planmatig werken en je bent een organisatietalent.

Je hebt een goede talenkennis Nederlands en Engels. Frans en Italiaans zijn pluspunten.

Aanbod

Contract van 24 maanden bij Stad Brugge - bij voorkeur met opstart 1 juni 2024.

Plaats tewerkstelling: Dijver 12 in Brugge. Ook (buitenlandse) werkcongressen kunnen voorvallen in de tewerkstellingsperiode.

Verloning op B niveau - dit wordt aangevuld met extralegale voorwaarden zoals maaltijdcheques, fietsvergoeding...

4/5de contract in een glijdend uurrooster.

Geprikkeld?

Solliciteer nu en we nemen spoedig contact met je op

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht